Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 27,6% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο

Σε ετήσια βάση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 σε 1.381.088 άτομα, ενώ σε σχέση µε τον Απρίλιο κατά 30.558 άτοµα



Στο 30% σφάζουμε τον κόκορα και
ανοίγουμε σαμπάνιες!!!


Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το Μάιο η ανεργία στη χώρα μας, καθώς σκαρφάλωσε στο 27,6% από 27% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ

Υπερασπιστείτε την ακεραιότητα της Πατρίδας μας…
Υπερασπιστείτε τον ιδρώτα του Ελ. Λαού…
Υπερασπιστείτε το μέλλον των παιδιών σας…
Υπερασπιστείτε την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο του Έλληνα…
Στείλτε στο διάολο τα λυσσασμένα σκυλιά της δικομματικής κυβέρνησης των δωσίλογων Μερκελιστών.

Σε ετήσια βάση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 (+16,3%) σε 1.381.088 άτομα, ενώ σε σχέση µε τον Απρίλιο κατά 30.558 άτοµα (+2,3%). Το Μάιο του 2012, η ανεργία ήταν στο 23,8%.

Στις ηλικίες έως 24 ετών, η ανεργία «σπάει το κοντέρ», καθώς εκτοξεύθηκε στο 64,9% από 55,1% το Μάιο του 2012.

Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία (30,5%), Αττική (28,6%) και Μακεδονία - Θράκη (28,1%).

Το σύνολο των απασχολουµένων, το Μάιο, εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.621.153 άτοµα και ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός σε 3.318.671 άτοµα.

Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 171.356 άτοµα σε σχέση µε το Μάιο του 2012 (-4,5%) και κατά 22.815 άτοµα σε σχέση µε τον περασμένο Απρίλιο (-0,6%).

Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 33.535 άτοµα σε σχέση µε το Μάιο του 2012 (-1%) και αυξήθηκαν κατά 20.508 άτοµα σε σχέση µε τον εφετινό Απρίλιο (+0,6%).

Σχόλια κομμάτων

«Η νέα αύξηση της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα, και μάλιστα αφού έχει ξεκινήσει τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος, διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του Υπουργείου Εργασίας περί δήθεν έναρξης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας, και γι’ αυτό σήμερα προσπαθεί να αναδιπλωθεί με πανικόβλητο τρόπο παραδεχόμενος ότι οι απολύσεις το πρώτο 8ημερο του Αυγούστου είναι περισσότερες από τις προσλήψεις» σχολίασε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Επίσης επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η συνέχιση και η σκλήρυνση, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών πολιτικών θα εκτινάξει την ανεργία σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα (35%) και θα ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και παραγωγικών υποδομών» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

«Η λογική ότι η αγορά μόνη της θα λύσει το ζήτημα της ανεργίας είναι μια ιδεοληψία που ωθεί σε κυβερνητική ολιγωρία. Χρειάζονται προγράμματα υποστήριξης που να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων, χρηματοδότηση της εκκίνησης νεανικών οικονομικών δραστηριοτήτων σε τομείς που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και υποστήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό η χώρα πρέπει να διεκδικήσει την υποστήριξη των εταίρων σε ένα αναπτυξιακό πακέτο με στοχευμένες παρεμβάσεις» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ότι τώρα δουλεύουν και τα τουριστικά επαγγέλματα σεζόν.
Τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη ανεργίας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τί γινεται με την ΕΡΤ ;
Εκλεισε δεν εκλεισε;
Εγω τους βλέπω καθε πρωί, μες στη τρελή χαρά, αυτή η Κατσίμη δεν ξεκωλαει απο κει, σπιτι δεν εχει; Η κυβέρνηση λέει πως εκλεισε την ΕΡΤ, αλλά εγω βλέπω τα φωτα αναμένα και τα όργανα να παιζουν!
Ποιος πληρωνει το ρεύμα;
Μήπως μας κοροιδευουν τελικά, ΕΡΤ και κυβέρνηση;