Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΛΑΚΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Φίλος αληθινός και συνεργάτης χρόνια! Γράψαμε πολλά νούμερα μαζί, αμέτρητες «ατάκες», σπουδαίες σατιρικές  επιθεωρήσεις… Κι έχουμε ακόμα πολλά να γράψουμε… Προς το παρόν απολαύστε το φίλο μου Λάκη Μπέλλο να σατιρίζει με το δικό του τρόπο τα ευτράπελα, αλλά  και βασανιστικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» 
 

Διάγγελμα από το Costa Navarino
 Ακολουθεί διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
«Σκλαβελληνίδες και σκλαβέλληνες.
Μη νομίζετε. Και εγώ σαν σκλάβος νιώθω περιμαντρωμένος μέσα στο πολυτελές Costa Navarino. Βρέθηκα εδώ στην Πύλο για τη γιορτή της Παναγιάς. Οι επιλογές μου ήταν η Παναγιά η Χρεοκοπούσα και η Παναγιά η Δικτατοριώτισσα. Τελικά πήγα στην Παναγιά τη Μερκελιώτισσα, Μεγάλη η Χάρη Της, Παναγιά Βόηθα.
Απευθύνω το διάγγελμα αυτό γιατί δεν σταματάμε τη δραστηριότητά μας ούτε όταν σκάει ο τζίτζικας.
Δεν ξεχνάω τους υπηκόους μου ούτε στα μπάνια του λαού. Και εννοώ μπάνια του λαού, ότι κάνει μπάνια από τον ιδρώτα μέσα στο σπίτι του.
Πάλι καλά, γιατί του χρόνου με τους πλειστηριασμούς δεν θα ‘χει σπίτι και γλιτώνει έτσι από τους δεκάδες φόρους ακινήτων. Προτείνω κοντέινερ. Έχεις θερμοκρασία 50 βαθμών το καλοκαίρι και -15 τον χειμώνα. Ζεις στην Αλάσκα και τη Σαχάρα χωρίς να κουνηθείς βήμα.
Θα πληροφορηθήκατε ότι αποκαταστήσαμε στις 13 Αυγούστου ένα χρονίζον θέμα. Αυξήθηκε από το παράθυρο η σύνταξη των βουλευτών και για να μην καρφωθούμε πολύ και των δημοτικών εκπροσώπων του λαού. Βάλαμε ύστερα τον Βρούτση να το διαψεύσει. Άρα σίγουρο. Μπράβο μας.
Περνάω επί τροχάδην ότι 14 Αυγούστου διόρισα δεκάδες γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων. Πού πήγαινε η χώρα αυτή χωρίς γενικούς και ειδικούς γραμματείς; Έκανα και μία νέα θέση γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών. Η Καλαμάτα φωταγωγήθηκε. Πάλι μπράβο μας.
Δεν ξέρω αν λόγω του 15αύγουστου πληροφορηθήκατε ότι είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη σε τιμές σε γάλα, τυρί, αυγά. Στο ψωμί δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ. Είμαστε δεύτεροι. Η πατάτα 30% πάνω. Είναι το νέο σούσι.
Παρεμπιπτόντως τώρα αναφέρομαι στο θέμα του 18χρονου ή 19χρονου. Να συντονιστούν όμως οι λαϊκιστές για την ηλικία του. Την ίδια στιγμή που έχουμε εκατοντάδες νεκρούς στην Αίγυπτο, εμείς να ασχολούμαστε με έναν και μοναδικό που έπεσε από το τρόλεϊ;
Συμβαίνουν αυτά. Τα ίδια τραβάμε κι εμείς με τους ελεγκτές της τρόικας. Έχουμε πλακωθεί στα χέρια μ αυτούς. Το ξέρετε ότι ο Τόμσεν με τράβηξε και έσκισε το πουκάμισό μου και παραλίγο να ρίξει από το υπουργείο Οικονομικών τον κύριο Στουρνάρα;
Από την άλλη, δεν έχεις 1,20 ή 1,40 να μπεις στα ΜΜΜ; Κόψε το κεφάλι σου και βρες ή κόψ’ το με τα πόδια. Τζαμπατζήδες.
Καλά τα είπε η Λένα Διβάνη, που με κάλυψε απόλυτα στα καθήκοντά μου, στο διάστημα που είμαι έγκλειστος εδώ στο Costa Navarino, σκλαβελληνίδες και σκλαβέλληνες. Μπράβο της»

Το μαγευτικό σκοτάδι της Σαντορίνης

Επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν τελικά το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη. Η κυβέρνηση θέλησε να γιορτάσει τον αριθμό των 17.000.000 τουριστών στην Ελλάδα και διοργάνωσε ένα τεράστιο «μπλακ άουτ πάρτι» που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο.
Παλιότερα η Σαντορίνη ήταν γνωστή για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της. Τώρα είναι πια γνωστή για το μαγευτικό σκοτάδι της.
Ολοι οι τουρίστες δεν πάνε πια στη φανταστική δύση του ηλίου. Περιμένουν πότε θα νυχτώσει και πότε θα γίνει πίσσα και κατράμι για να δουν το νησί όπως δεν το είχαν φανταστεί ποτέ. Στα υπέροχα καταπληκτικά σκοτάδια.
Η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν προλαβαίνει να βγάζει νέα προσπέκτους «ζήσε το μπλακ άουτ σου στην Ελλάδα» και φτάνουν χιλιάδες τα τσάρτερ στην υπέροχη χώρα μας με τα καλύτερα μπλακ άουτ στον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πιο πολύ φως βγάζει η λάβα από το ηφαίστειο απέναντι, παρά η Σαντορίνη ολόκληρη.
Ο δήμαρχος βγήκε στις τηλεοράσεις και ζητούσε απεγνωσμένα να πάει εκεί ένας υπουργός να συντονίσει, αλλά ο μόνος που βρέθηκε τέτοιες μέρες ήταν η φίλη Κεδίκογλου.
Τα σκοτάδια σκίζουν μόνο τα κεριά και οι λαμπάδες και οι ντόπιοι εξηγούν στους τουρίστες ότι είναι Μεγάλη Παρασκευή και να ετοιμαστούν με κατάνυξη για την περιφορά της εικόνας.
Ενα ζευγάρι Ιαπώνων ήταν να παντρευτεί βράδυ, αλλά τελικά ανακαλύφθηκε το πρωί ότι η νύφη ήταν Κινέζος.
Μεγάλη ζημιά έγινε με τα ευπαθή προϊόντα που ήταν μαϊμού και φόλα και έγιναν κανονικά.
Νυχτερινές συναυλίες στο σκοτάδι έτρεξαν να δώσουν Ρέμος, Βέρτης, Κιάμος. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν έβλεπαν τη μύτη τους και κουτρουβαλούσαν στα καλντερίμια κι έτσι δεν έβαλαν λουκέτο ούτε σε ένα μαγαζί για να δείξουν οι ειδήσεις.
Λόγω μεγάλου σαξές στόρι οι βραδιές «Μαγευτικά μπλακ άουτ στη Σαντορίνη» θα διοργανώνονται κάθε χρόνο από 14 έως 19 Αυγούστου.
 
 
Συνέντευξη του Αδη Γεωργιάδη


Συναντηθήκαμε με τον Αδ(ων)η στο υπουργικό γραφείο για μια σύντομη συνέντευξη. Δέσποζαν το γνωστό κάδρο της «Εφ.Συν.» και ένα κάδρο με τη φωτογραφία της τρόικας.
- Κύριε υπουργέ, αληθεύει ότι πάει η είσοδος 25 ευρώ στα νοσοκομεία;
«Αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση, αν δεν πιάσουμε τον στόχο μας».
- Και ποιος είναι ο στόχος μας;
«Όσο περισσότεροι τα τινάξουν τόσο λιγότερα κρεβάτια και νοσοκομεία χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό να παρακαλάμε να πιάσουμε τον στόχο. Να προσευχόμαστε γι’ αυτό».
- Κάνω τον σταυρό μου, όπως βλέπετε.
«Ετσι. Αλλιώς πάμε στα 25 ευρώ είσοδο στα νοσοκομεία, έξοδος δωρεάν».
- Και τι παροχές έχει αυτό το 25ευρω;
«Πρώτο ποτάκι δωρεάν. Το δεύτερο χρεώνεται».
- Μα παθαίνει ο άλλος έκτακτο στον δρόμο. Κι αν δεν έχει τα 25 ευρώ;
«Ολοι πάνω τους να έχουν 25 ευρώ τουλάχιστον για μια έκτακτη περίπτωση. Αλλιώς λυπάμαι, έχασαν. Τη ζωή τους».
- Ακούγεται λίγο μακάβριο, αλλά συνεχίζουμε. Συνεχίζετε τις εφόδους σας στα νοσοκομεία;
«Σε όσα έχουν απομείνει, βεβαίως. Το μάθανε πια και βάζουν και τραγούδια περιμένοντάς με».
-Τραγούδια; Οπως;
«»Ο Αδης βγήκε παγανιά», «Ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος», τέτοια. Τι σταυροκοπιέστε;».
- Τίποτα. Κάτι δικά μου. Να πάμε στο θέμα των ημερών. Τον 18χρονο.
«Καλά κάνετε και το θίγετε. Ηταν αήθης και αχαρακτήριστη στα σόσιαλ μίντια η επίθεση στην Κυρία, με Κ κεφαλαίο, Λένα Διβάνη.
Εν πάση περιπτώσει εκφράζω τη συμπαράστασή μου και τη βάζω σήμερα κιόλας σε κάδρο, δίπλα στη μισητή «Εφημερίδα των Συντακτών» και την αγαπημένη μου τρόικα. Γιατί σταυροκοπιέστε πάλι;».

twitter παίδες Ελλήνων

Στουρνάρας@elegtis_ troika
Ανοίγω το επάγγελμα του ελεγκτή

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ @tzampatzides
 Θα πάρουμε μέτρα για τους ελεγκτές. Θα σφραγίσουμε τις πίσω πόρτες των λεωφορείων.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @voitha_panagia
Οι δύο μεγαλύτερες πληγές της Ελλάδας. Οι κοπανατζήδες και οι τζαμπατζήδες.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @elegtis_ troika
Παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να συμπληρώνουν σωστά τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί πωλούνται αυτά τα δεδομένα και να μην είναι λάθος.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ@tzampatzis
 Δεν ξαναπατάω πάλι στη Σάμο. Θα πηγαίνω απέναντι στην Turkey και θα τρώω ήσυχος.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ @diakopakias
Οι διακοπές μου ήταν λιτές. Πήγα στο «Κοντοσούβλι μπιτς» και στο «Σπληνάντερο ριζόρτ».

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @xaros
Αλλάζω κατεύθυνση. Θα φεύγουν πρώτοι οι επίορκοι και οι τζαμπατζήδες.

ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ @peristeri
Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε. Πουλήθηκαν 20 χιλιάδες βιβλία μετά τον τζαμπατζή.

Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ @synigoros_divani
Η μισή Αθήνα είναι τζαμπατζήδες.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ@voitha_panagia
Σε λίγο οι πατάτες θα πωλούνται στον Καίσαρη και τον Λαλαούνη.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ @amygdalezas
Το μέρος που ήρθα για διακοπές είναι κατάφυτο από αμυγδαλιές και λέγεται Αμυγδαλέζα. Τα δωμάτια είναι κοντέινερ πέντε αστέρων.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @gourlis
Εύχομαι να γίνει το πιο ήσυχο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @elegktis_ troika
Δεν παίζονται οι Ελληνες. Στις παραλίες έχουν πάει όλοι με τα μπαούλα όπου έχουν κρύψει τις καταθέσεις τους.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ@voitha_panagia
Προσοχή στο κενό μεταξύ ελεγκτή τρόλεϊ και ελεγκτή τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: