Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ!


ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΦΠΑ 23%!


 Του Λάκη Μπέλλου
Καθόλου καλά δεν πήγε τη δεύτερη μέρα εφαρμογής του η μείωση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Κι ενώ την πρώτη μέρα 1 μόνο στους 10 καταστηματάρχες μείωσε τις τιμές, τη δεύτερη μέρα το ποσοστό έπεσε στο 0,80% στους 10 και από το πρωί στο 0,50%.
 Εκτός από την απροθυμία των καταστηματαρχών, ρόλο παίζει και η απροθυμία των καταναλωτών. Στην κυβέρνηση νομίζανε ότι οι Ελληνες θα πέσουν σαν λιμασμένοι πάνω στα πιτόγυρα γιατί μειώθηκε ο ΦΠΑ.
Ομως έγινε αντίσταση και στην εστίαση, η λεγόμενη «αντίσταση του πιτόγυρου». Είναι κάτι ανάμεσα στο Κίνημα των Αγανακτισμένων και το «Δεν Πληρώνω». Που εδώ έγινε «Δεν Τρώω» ή «Δεν Πίνω» με ΦΠΑ 13%.
«Σιγά μην κάνουμε μάγκα τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα να πανηγυρίζουν» είπαν όλοι και άρχισε ένα άτυπο σαμποτάζ του 13%. Οι πληροφορίες τού «Πάμε Λουκέτο» λένε ότι από το πρωί έχουν πουληθεί μόνο:
- 1 φρέντο καπουτσίνο στα Κουφονήσια
- 5 σουβλάκια στην Τζια που τα έφαγε ο Πάγκαλος
- Κανένα νερό ή αναψυκτικό δεν έγινε ντιλίβερι με 23%, για να μάθει ο Θεοχάρης να μη μας πιάνει τον κώλο.
Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση και την καταστροφική μείωση των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση αποφάσισε άρον άρον να επαναφέρει το 23% για να ξαναγυρίσει ο κόσμος στην εστίαση.
Αυτό δεν θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2014, αλλά άμεσα, από μεθαύριο κιόλας Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013.
Πρέπει όμως αυτή τη στιγμή να διακόψουμε το ρεπορτάζ γιατί μας ειδοποιούν ότι αυτή τη στιγμή ένας ακόμη μαγαζάτορας στους Παξούς μείωσε τις τιμές, ενώ στα Σφακιά αυτή τη στιγμή πουλήθηκε το πρώτο αναψυκτικό ντιλίβερι με 23%, ενώ τη νύχτα έγινε άγρια συμπλοκή μεταξύ Αγγλων τουριστών για ένα σουβλάκι καλαμάκι και είχαμε δύο νεκρούς.
Ο Βενιζέλος πάει να αυξήσει κάπως την κίνηση κατεβάζοντας μια σκάφη λουκουμάδες αλλά είναι μη αναστρέψιμο το 13%.
Όσο για τους τουρίστες, γενικά είναι η μεγαλύτερη απάτη ότι έφθασαν 17.000.000 στην Ελλάδα. Δακτυλοδεικτούμενοι είναι και τρώνε και πίνουν μέσα στα ξενοδοχεία με τα βραχιολάκια όσο θέλουν και δεν τους ενδιαφέρει ο ΦΠΑ γιατί οι τιμές είναι κλεισμένες από τον χειμώνα.
Το μέτρο αυτό άρχισε να εφαρμόζεται και για Ελληνες τουρίστες, αλλά αντί για βραχιολάκια θα τους φοράνε χειροπέδες.
Και μια τελευταία οικονομική είδηση. Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Θεοχάρης μετά την καταστροφή στον ΦΠΑ θα μπορούν να τρώνε οι φορολογούμενοι στις εξής ημερομηνίες:
Έως 6 Αυγούστου οι φορολογούμενοι που λήγουν σε 1 και 2.
Έως 9 Αυγούστου οι φορολογούμενοι που λήγουν σε 3 και 4.
Έως 12 Αυγούστου οι φορολογούμενοι που λήγουν σε 5 και 6.
Μόνο τη 15η Αυγούστου όσοι λήγουν σε 7, 8 και 9.
Καθόλου όσοι λήγουν σε 0.
Αυτή τη στιγμή έχουμε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αποτυχία του 13% και βγήκαν νέες επιγραφές ότι σε αυτό το μαγαζί δεν υπάρχει μείωση του ΦΠΑ, αλλά ξανανεβαίνουμε στο 23, μπας και μπει κάποιος πελάτης στο μαγαζί.
Ο Σόιμπλε βγάζει καπνούς από τη μύτη γιατί το “λεγε ότι θα αποτύχει το μέτρο και είπε ότι ευτυχώς που υπάρχει ο Ρέμος και είναι βουνά οι σαμπάνιες και μπαίνει κάνα φράγκο από τη φορολογία στα αραχνιασμένα φορολογικά ταμεία.
Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω πως κυβέρνηση και καταστηματαρχες μας εμπαιζουν διοτι,
εφ οσον οι καταστηματαρχες δεν αποδίδουν καθόλου ΦΠΑ, καλα θα κανει η κυβερνηση να τον καταργήσει εντελώς και μονο τοτε θα αναγκαστουν να μειωσουν τις τιμές.
Με ΦΠΑ 13 ή 23% ουσιαστικά η κυβερνηση επιδοτει τα μαυρα κέρδη εμπορων καταστηματαρχων, και κατι αλλο,
παρατήρησα οτι οι αγρότες που τροφοδοτουν τα μαγαζιά (εστιατόρια-ταβέρνες)με ζαρζαβατικά, δεν κοβουν παραστατικά.
Ολα μαύρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.