Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η Μέρκελ έχει βάλει στο «μάτι» την δημόσια περιουσία

Η Μέρκελ έχει βάλει στο «μάτι» την δημόσια περιουσία


Θέλουν να αγοραπωλούν τα "φιλέτα" του κράτους και πιέζουν την κυβέρνηση
"Στα κάγκελα" είναι έτοιμοι να βγουν οι πολίτες διαβάζοντας την είδηση ότι οι δανειστές μας ανοίγουν τον δρόμο για την δημιουργία ενός νέου οργανισμού, που θα διοικείται από ξένους μάνατζερς, οι οποίοι θα αγοράζουν και θα πωλούν δημόσια περιουσία.
Οι κακοί χειρισμοί από ελληνικής πλευράς τα τελευταία χρόνια μας έχουν φέρει σήμερα στο σημείο να συζητούμε σοβάρα την πιθανότητα εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές μας. Από τη μία τα λάθη και από την άλλη οι κατά καιρούς ατυχείς επιλογές προσώπων στην τοποθέτηση ικανών Ελλήνων μάνατζερς για να διαχειριστούν τις υπεραξίες της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, έχουν φέρει την Ελλάδα στο σημείο να βρίσκεται αντιμέτωπη με το τελευταίο σκαλοπάτι "υποταγής" απέναντι στις αδηφάγες διαθέσεις της Τρόικας και των δανειστών μας.
Αν και πληροφορίες φέρουν το Υπουργείο Οικονομικών να έχει απορρίψει δια ροπάλου τέτοια σενάρια, οι πιέσεις που ασκούνται είναι τις περισσότερες φορές αφόρητες και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών έρχονται δια της γνωστής... γερμανικής οδού. Το ερώτημα είναι αν τελικά θα υποκύψει η κυβέρνηση σε μία τέτοια προσβλητική απαίτηση των δανειστών μας. Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Όμως για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί πρόσωπο ευρείας κοινωνικής και πολιτικής αποδοχής, πρόσωπο προερχόμενο από την αγορά που θα μπορέσει να επωμιστεί το βάρος ενός τόσο κρίσιμου έργου, όπως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με όρους διαφάνειας και προστασίας του εθνικού συμφέροντος. Ωστόσο, πληροφορίες που καταφθάνουν από τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων λένε ότι για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός που κυοφορείται από κύκλους των δανειστών μας, θα πρέπει να συμβεί κάτι τραγικό στην Ελλάδα. Ως "τραγικό" οι δανειστές μας αποκαλούν- σύμφωνα με πληροφορίες- το να οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές.
Με τα κυβερνητικά στελέχη να θέτουν ως προτεραιότητα την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στον τόπο, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η συγκυβέρνηση θα έχει τα... "guts" να αντικρούσει τις προκλητικές απαιτήσεις της Τρόικας, που μετά από τρία χρόνια επιβολής σκληρών μέτρων θέλει τώρα να μας πάρει ότι έχει απομείνει από την εθνική μας κυριαρχία.
Ας μην το επιτρέψουμε κι αυτό. 
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ....
"Η Μέρκελ έχει βάλει στο «μάτι» την δημόσια περιουσία"!
Το ΕΡΩΤΗΜΑ είναι ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η "δημόσια περιουσία" της Ελλάδας?
Είναι π.χ. το έδαφός της, τα νησιά της, το ΥΠΕΔΑΦΟΣ της (πετρέλαια!)?
Μόνο?
Το κτήριο της Βουλής, είναι Ελλάδα?
Ο Παρθενώνας είναι Ελλάδα?
Τα καλώδια & τα εργοστάσια της ΔΕΗ είναι Ελλάδα?
Οι σωλήνες και το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι Ελλάδα?
Ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας είναι Ελλάδα και αν ναι, τότε το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ της, Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι Ελλάδα? Αν ναι, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ενώ αυτοί για οτιδήποτε μας δίνουν ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟΚΟ???
Οι Ελληνες, εν τέλει, είμαστε Ελλάδα??
Αλλά ας πάμε και λίγο παρακάτω:
Ενα Νομικό Πρόσωπο ΔΗΜΟΣΙΟΥ Δικαίου (ΝΠΔΔ), ΟΠΩΣ ΤΟ Κ.Ι.Σ.Ε. (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας) είναι Ελλάδα? Αν ναι, ας μου πει κάποιος (αν βρείτε κάποιον που ξέρει κερδίζετε ... τσιχλόφουσκα!):
1. ΠΟΣΗ & ΠΟΙΑ ειναι η κινητή & ΑΚΙΝΗΤΗ περιουσία του Κ.Ι.Σ.Ε.?
2. ΤΙ ΦΟΡΟ πληρώνει στο Ελληνικό Δημόσιο?
3. Πόσο δύσκολο ή ΕΥΚΟΛΟ είναι να μετεγγράψεις το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ακίνητό σου στο Κ.Ι.Σ.Ε., οπότε -ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ πλέον- δεν θα πληρώνει χαράτσια & φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο?
Και για να μην φανει ότι έχω κάποια συγκεκριμένη εμμονή με τους εν Ελλάδι Εβραίους, ας μου πει κάποιος:
-Πόσοι Γερμανοί, Ρώσσοι, κλπ έχουν αγοράσει σπίτια στην Ελλάδα?
-Πόσες Βάσεις έχουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, που & με τι εξοπλισμό?
-Γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο Ελληνας Πρωθυπουργός ή Υπ. Οικονομικών να μπει ΤΩΡΑ(!) στο θυσαυροφυλάκιο της Τρ. της Ελλάδος (των Ρότσιλντ δηλαδή!) και να δει π.χ. ΤΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ έχει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ?

ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ:
1. ΠΟΙΑ & ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ & ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ "ΜΑΣ"?
2. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ? Γιατί αν θέλει π.χ. τον Παρθενώνα ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αν όμως θέλει την περιουσία του Κ.Ι.Σ.Ε. ή τις βάσεις των ΗΠΑ ίσως και να μην έχω!!!
3. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ? Αν ΟΧΙ, τότε είναι ΒΛΑΚΕΣ! Αν ΝΑΙ, τότε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ??

ΥΓ. "ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"???