Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΥΣΤΕΡΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ

Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Ξάνθης από τις 12 Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σε ανακοίνωση του τμήματος ζητείται από τις κλινικές του νοσοκομείου να μην προγραμματίζουν χειρουργεία από τις 12 Οκτωβρίου και μετά, αλλά και να φροντίσουν περιστατικά που πρέπει να χειρουργηθούν κάπως σύντομα, όπως καρκίνοι, να τα προωθούν εγκαίρως σε άλλα νοσοκομεία.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκαλέσουν πρόβλημα στους ασθενείς τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Αιτία για τη διακοπή λειτουργίας του τμήματος είναι ότι από τις 12 Οκτωβρίου 2013 και μετά, με τη λήξη της θητείας της επικουρικού αναισθησιολόγου, μένει με μόνο τρεις αναισθησιολόγους (1 συντ. δ/ντή και 2 δ/ντές) και μόνο έναν ειδικευόμενο. «Επειδή δεν διαφαίνεται, στο άμεσο μέλλον, να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με νέα πρόσληψη επικουρικού ή μονίμου ειδικού, αν και υπάρχουν θέσεις για προκήρυξη, σας γνωστοποιούμε ότι από 12-10-13 και μετά το τμήμα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στον υπερβολικό όγκο δουλειάς, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ογκος δουλειάς

Κι αυτό γιατί ο αναισθησιολόγος υποχρεώνεται να κάνει 10-11 εφημερίες το μήνα, αμειβόμενος μόνο για τις 4, οπότε με τα ρεπό που δικαιούται, συν τις υπολειπόμενες άδειες, καθημερινά θα υπάρχει, από 12-10-13 και μετά, μόνο ο εφημερεύων στα χειρουργεία. Κατά συνέπεια, το τμήμα θα εξυπηρετεί μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά.

Ο φόρτος που αντιστοιχεί στον κάθε γιατρό του τμήματος είναι υπερβολικός για να διεκπεραιωθεί από μόνο 3 άτομα, τα 2 εκ των οποίων μάλιστα είναι άνω των 60 ετών. Για τη στοιχειώδη λειτουργία του τμήματος καθίσταται άκρως απαραίτητη η πλήρωση τουλάχιστον μιας θέσης ειδικού αναισθησιολόγου, το δυνατόν συντομότερο, για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση των γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Ξάνθης.

Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα 25 ευρώ το εισιτήριο στα νοσοκομεία, για τους ασφαλισμένους δηλαδή,
αυτους που πλήρωσαν και πληρώνουν!
Οι "άποροι", μεταναστες, αλλοδαποί, ρομά,
ΔΩΡΕΑΝ
και μετα ελπίζουν πως θα πέσουν τα ποσοστά της ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν πόσο μεγάλη θα είναι η πούτσα που θα φάνε έτσι και κάνουν εκλογές. Και να μην κάνουν, θα έρθει η ώρα που θα πάει. Να ετοιμάζονται θα πονέσει και πολύ μάλλιστα. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι ξενόδουλοι,δοσίλογοι πολιτικοί που φάγανε φάγανε φάγανε φάγανε και όλοι τους τώρα είναι αθώοι φέρανε την χρυσή αυγή σε αυτά τα ποσοστά. Να κόψουν τις μαλακίες οι γαμιόλες και να μην λένε παπαριές. Δεν έγιναν τόσες χιλιάδες κόσμου που ψηφίσανε την χρυσή αυγή ακροδεξιοί και φασίστες.
Όσο δεν μπαίνει κανείς τους φυλακή η χρυσή αυγή θα ανεβάζει τα ποσοστά της. Θα πέφτουν μόνο αν αρχίσουν να μπαίνουν ένας ένας στην φυλακή και να δημεύονται και οι περιουσίες τους.