Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τα «κατορθώματα» του κ. … Δημοκ(ί)δη !


Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

Έχουν περάσει ήδη 13 ημέρες από τότε που ο πολύς και… αρχαιολάτρης ημιμαθής υπουργός Υγείας κατάργησε με ΦΕΚ (28.8.13) τις οργανικές θέσεις εκατοντάδων μονίμων υπαλλήλων (νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί) στα διάφορα νοσοκομεία, που θέλει, λέει, να τους αλλάξει μορφή για περισσότερο νοικοκύρεμα στις δαπάνες. Ε λοιπόν, δείτε το νέας μορφής αλαλούμ νοικοκύρεμα σήμερα και πώς το εννοεί ο κύριος αυτός σε ένα, τουλάχιστον, από τα νοσοκομεία αυτά και συγκεκριμένα στο «Αγ.Βαρβάρα»:
1.    Όλο το προσωπικό είναι σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα; Κανείς… δεν ξέρει, ούτε μπορεί να πει με βεβαιότητα. Αυτό που ξέρουν όλοι οι… πρώην εργαζόμενοι εκεί, είναι ότι αφού έκλεισαν οι μονάδες και παρέδωσαν τα κλειδιά τους (σε ποιούς άραγε) κάθονται στο… γρασίδι ή στο κυλικείο όλη μέρα, αφού ο ΔΥΠΕαρχης τους υποχρεώνει να παρουσιάζονται καθημερινά (στο… κυλικείο βέβαια) χωρίς βάρδιες και κανονικό πρόγραμμα εργασίας, με την «απειλή της απόλυσης»!
2.    Άγνωστο πότε και.. αν θα πληρωθούν για τις ημέρες αυτές, που δεν ξέρουν βέβαια πού ανήκουν! Απλώς, κάθε μέρα τους λένε «αρβυλοπληροφορίες» από το Υπουργείο, ότι ΘΑ ανακοινωθούν τα ονόματα ποιος φεύγει, ποιος μένει, αλλά αυτοί παραμένουν στο… γρασίδι!
3.    Ασθενείς έρχονται απ έξω και ζητούν εξετάσεις, αλλά παντού υπάρχει πλέον λουκέτο. Κανείς δεν ξέρει τι να τους κάνει!
4.    Δεν υπάρχει Γραφείο Προσωπικού (κι αυτό σε «διαθεσιμότητα») και αρκετοί υπάλληλοι που πληρούν ήδη τις διατάξεις του νόμου για συνταξιοδότηση, δεν γνωρίζουν… πού θα κάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη αίτηση παραίτησης για την έξοδό τους από την Υπηρεσία σε πέντε-δέκα ημέρες.  Ούτε μπορεί κανείς να τους πληροφορήσει πού βρίσκονται οι ατομικοί τους φάκελοι! Ούτε υπόλοιπα αδειών μπορούν να δοθούν, (πού θα κάνουν αίτηση;) αφού δεν υπάρχει Γραφείο Προσωπικού. Τραγέλαφος, δηλαδή.
5.    Τις… νύχτες της 29ης, 30ης και 31ης Αυγούστου (ακριβώς μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ  για την κατάργηση των οργανικών θέσεων) «ενέσκηψαν άγνωστοι» (“επιτροπή” τους είπαν) στο γραφείο προσωπικού και, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, αφαίρεσαν από τους ατομικούς φακέλους του προσωπικού έγγραφα αξιολόγησής του! (Αυτό βέβαια λέγεται υπεξαίρεση αλλά και υπεξαγωγή εγγράφων. Ακούει κανείς εισαγγελέας;)
6.    «Επιτροπές» παραλαβής υλικού από… άλλα νοσοκομεία έχουν αρχίσει το πλιάτσικο από τα κρεβάτια μέχρι τα πανάκριβα μοναδικά στην Ελλάδα μηχανήματα εργαστηριακών εξετάσεων, με χιλιάδες στοκαρισμένα αντιδραστήρια. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να καταλήξουν αυτά. Το προσωπικό πάντως, φοβάται  τους αετονύχηδες ιδιώτες κλινικάρχες…
7.    Και τέλος, το «κόλπο γκρόσο», που όπως δείχνουν τα πράγματα, προσπαθεί να κάνει ο… Δημοκ(ί)δης υπουργός: Όσοι επανέλθουν σε νέες θέσεις (είπαμε, οι παλιές καταργήθηκαν) θα προσληφθούν με… 580 ευρώ μισθό («νέα πρόσληψη» θα το ονομάσει) και δίμηνες συμβάσεις, όπως στο έκτρωμα του Καψή και θα «πανηγυρίσει» ότι έριξε το κόστος λειτουργίας στα νοσοκομεία.! Άλλωστε, αυτό έκανε ήδη σε άλλο καταργημένο νοσοκομείο της Αττικής στέλνοντας σημειώματα στους μονίμους υπαλλήλους «από 30 Αυγούστου δεν εργάζεστε, δεν έχετε οργανική θέση και δεν θα πληρωθείτε». Κανονική απόλυση δηλαδή κι ας δηλώνει στα διάφορα τουρκοκάναλα ότι «αν απολυθεί έστω και ένας εγώ θα παραιτηθώ!»
Δεν πρόκειται βέβαια να παραιτηθεί ο ακροδεξιός «πατριώτης» υπουργός, αφού πρέπει να ισοπεδώσει ό,τι άφησε όρθιο ο προηγούμενος σοσιαλιστής «πατριώτης» υπουργός της Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος…
Κακόμοιρε Δημοκήδη, το αρχαίο σου όνομα βρήκε να χρησιμοποιήσει ως «σχέδιο» για το «νοικοκύρεμα» που πάει να κάνει; Ας έβαζε το σημερινό  δικό του. Θα ήταν πιο… εύκολο να το θυμούνται οι ψηφοφόροι της β΄ Αθήνας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: