Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος

O Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: "Οι εκλογές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα από τον Μάιο του 2014" εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 ”
"Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014 είτε το θέλουν είτε όχι. Τότε θα έχουμε δημοτικές, περιφερειακές και Ευρωεκλογές και σε αυτή την κάλπη θα αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια των μνημονιακών πολιτικών" και πρόσθεσε "για να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος". Αυτό δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ3.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, εκτιμώντας ότι το κόμμα του θα πετύχει ευρεία νίκη και διερωτήθηκε: "εάν στην πρόταση δυσπιστίας πήραν 153 ψήφους με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο φορολογούν τις στάνες και τα μαντριά, πόσο θα πάρουν". 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η τρόικα έχει καταλάβει πως ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει, γιατί όπως εξήγησε "η τρόικα τώρα θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία για να περάσουν νέα μέτρα και γιαυτό εμμένει σε σκληρά μέτρα ευελπιστώντας ότι αυτή η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να τα περάσει. Γιατί αυτή η κυβέρνηση φεύγει".

Σε ότι αφορά στις πολιτικές συμμαχίες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "η μεγάλη συμμαχία είναι με τον λαό", ενώ χαρακτήρισε "επαμφοτερίζον" κόμμα την ΔΗΜΑΡ και ευρισκόμενη σε "πολιτικό αδιέξοδο". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "εμείς ζητάμε την λαϊκή στήριξη για να φέρουμε ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, το θεσμικό πλαίσιο με σκοπό να φέρουμε την δημοκρατία".

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και "η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, γιατί οι μονομερείς ενέργειες θα συμπαρασύρουν όλη την Ευρώπη και είναι αυτό που φοβούνται", ενώ απαντώντας στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ διερωτήθηκε: "Ποιος θα αποφασίσει για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, ο Σόιμπλε;". Όπως είπε "Ο Σόιμπλε θα ακρωτηριάσει το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης;" Στηλίτευσε, μάλιστα, την υποκριτική απειλή ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα βγει έξω από το ευρώ και θα αρπάξει τις καταθέσεις. "Αυτοί που απειλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα σπίτια, είναι οι ίδιοι που παίρνουν αυτή την στιγμή τα σπίτια και τις καταθέσεις", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν γλίτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι "ο κ. Βενιζέλος δείχνει να βιάζεται (σ.σ. να φέρουμε την εξεταστική στην Βουλή) γιατί έχει τις δικές του αγωνίες και προχωρά σε αντιπερισπασμό, που δεν γίνεται πιστευτός ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα". Στην αναμέτρηση ήθους, που τον κάλεσε στην συνεδρίαση της Βουλής την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως "έχει τα χέρια και το κούτελο καθαρό και πως δεν διατέλεσε υπουργός επί τόσο χρόνια".

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τον χαρακτήρισε "θύμα της πολιτικής του". Ειδικά για την ΕΡΤ δεσμεύτηκε για την επανίδρυση της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι "δεν θέλουμε να επαναφέρουμε την κομματικοδίατη ΕΡΤ, των πελατειακών συμφερόντων". Χαρακτήρισε "έκτρωμα" την δημιουργία της ΔΤ, ενώ για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σημείωσε "πως έτσι (σ.σ. η κυβέρνηση) έκλεισε έναν κύκλο από την 11η Ιουνίου με το "μαύρο" στην ΕΡΤ κι ύστερα έδωσαν δώρο τις συχνότητες στους μεγαλοκαναλάρχες και έκαναν την επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγ. Πααρασκεύη".

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ3:
|

Δεν υπάρχουν σχόλια: