Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη Ενώ το σχέδιο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις απολύσεις και την ένταξη στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα να αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους και γιατρούς του Οργανισμού και μονάδες υγείας να κλείνουν, με μια τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέτει σε ομηρία την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα.

Μέσα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης» περιέχεται τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στόχος της τροπολογίας είναι, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ο «περαιτέρω εξορθολογισμός και η μείωση των δαπανών των φαρμάκων». «Καθιερώνεται εκ νέου ως τιμή αναφοράς για τα φάρμακα υπό καθεστώς προστασίας ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών της ΕΕ. Επιβάλλεται μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας, μείωση στο 50% της τελευταίας τιμής ή ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ εφόσον αυτός είναι χαμηλότερος του 50%, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση της τιμής κάτω και από το 50% της τελευταίας τιμής. Ορίζεται ως η μέγιστη τιμή των γενοσήμων φαρμάκων στο 65% του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς και σε περίπτωση περισσοτέρων γενοσήμων καθιερώνεται η δυναμική τιμολόγηση».
Όπως τονίζεται οι μέγιστες τιμές πρέπει να αναθεωρούνται τακτικά προς τα κάτω, κάθε φορά που εκδίδεται νέο δελτίο τιμών.
Συνέπεια όλων αυτών είναι να δημιουργηθούν σύντομα δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως παράγοντες των φαρμακευτικών εταιρειών, θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα η ελληνική παραγωγή φαρμάκων και οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες θα αποσύρουν τα σκευάσματά τους.
Ταυτόχρονα, από τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων πολύ αμφίβολο είναι αν θα ωφεληθούν οι τσέπες των ασθενών, πολλοί από τους οποίους ήδη σταματούν ή αραιώνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους, αφού ως γνωστό αποζημιώνεται πλέον μόνο το πιο φθηνό γενόσημο, με βάση τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας. Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, σε άλλο σημείο της τροπολογίας τονίζεται η «πλήρης εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία». Δηλαδή, ο υπουργός Υγείας γύρισε την πλάτη και στις εκκλήσεις των ιατρικών ενώσεων της χώρας, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και καιρό για τις «ανθρωποκτόνες» συνέπειες του μέτρου που εισήγαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις όλων των φορέων της αλυσίδας φαρμάκων, των εκπροσώπων ιατρικών ενώσεων και συλλόγων ασθενών, και απέδειξε για μία ακόμα φορά την πίστη του στις απαιτήσεις της τρόικα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας, με την επιχειρηματικότητα να παραπαίει, αντί να στηρίζεται η ανάπτυξη και τόνωση της καινοτομίας και τεχνογνωσίας, οδηγείται στην καταστροφή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που επί δεκαετίες συνέβαλλε σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας και προμήθευε τους Έλληνες ασθενείς με ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα.
Η φαρμακευτική περίθαλψη φαίνεται πως παραδίδεται ολοκληρωτικά σε πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, κατ' απαίτηση των δανειστών, παρά τις τόσες αποδεδειγμένες περιπτώσεις σκευασμάτων αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύεται τελικά ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για εφαρμόσει τα εξοντωτικά μέτρα των απάνθρωπων τροϊκανών, μέσου του ενταφιασμού της δημόσιας υγείας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντολοδόχος ιδιωτικών συμφερόντων.Καθόλου τυχαία δε τον έβαλαν εκεί έναν τέτοιο τύπο.Θα τα γκρεμίσει όλα για χάρη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των κορακιών της υγείας.Σε ελάχιστο χρόνο πολλοί άνθρωποι δε θα έχουν πρόσβαση στην υγεία,θα πρέπει να έχουν λεφτά αλλιώς θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι τα ψωμιά τους τελείωσαν με μερικές ασπιρίνες,ντεπόν,και γενόσημα του θανατά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ και 6000 γιατρους
[σχεδιο Ραιχενμπαχ] ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

1] Ο ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
[κατι πχ σαν Εθνικη ασφαλιστικη] δηλαδη
ΟΛΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΟΠΥΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ......

2] 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ [λιγο πριν τα Χριστουγεννα...ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ [χειρουργικων ειδικοτητων ] ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 1200-1300... [ΤΟ ΧΑΠΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΘΕΙ μετο δικαιωμα ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ] Το πιθανωτερο η τροικα δεν θα εγκρινει ποτε τις προσληψεις και δεν θα προσληφθουν ΠΟΤΕ...

3] 550 ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ [και θα τους γυριζει απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο μεχρι να παρουν συνταξη καθως ολοι τους εχουν πολλα χρονια προυπηρεσια, η θα εξωθηθουν στην συναξιοδοτηση οσοι εχουν τις προυποθεσεις

4] ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
[4200 γιατροι περιπου] ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ [για 8 μηνες ] .
Στο διαστημα αυτο θα τους επιτραπει αν θελουν να κανουν συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ στα ιατρεια τους
[οσοι εχουν ιατρεια] ΠΑΙΡΝΟΝΤΑς 10 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ -ΑΡΑ 6 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ θα ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ
[εννοειται θα υπαρχει κλειστος προυπολογισμος με πλαφον σε επισκεψεις - συνταγες- εξετασεις ]
Μετα το 8μηνο απολυονται κανονικα οσοι δεν συμβληθουν
ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ [200 περιπου γιατροι πανελλαδικα]

5] ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ 2 /1/ 2014

Συμπερασματικα αυτο λεει ο υπουργος ΔΕΝ ΕΙΝ ΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !!!!!-οι φημες ειναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ -αφου θα λειτουργει !!!!!
σαν ιδιωτικη ασφαλιστικη εταιρεια ....
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο εθνικός μας κερατάς-υπουργος
.Για να καταλάβετε πόσο κερατάς είναι η γυναίκα του έχει κρατήσει το επώνυμο του πρώην άντρας της.
Φτου σου ρε τρικέρατε ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠ ΤΑΡ@@@Α ΑΦΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ...

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι serial killers δεν δεχοντουσαν να τους παιρνουν την
δοξα αλλοι για τα εγκληματα τους.
[Τεντ μπαντυ-Ζοντιακ κ.λ.π]

Αυτο ειναι και το κοινο γνωρισμα
των ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ.