Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Στον εισαγγελέα η μηνυτήρια αναφορά των ΑΝΕΛ για παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων



Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής τη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων  Ελλήνων (ΑΝΕΛ) για τη χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2013.
Η μηνυτήρια αναφορά υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, ζητεί τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων για την οικονομική ενίσχυση των επίμαχων δύο πολιτικών κομμάτων από τις τράπεζες.
Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στα δάνεια που έχουν λάβει από τις Τράπεζες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2013 όπως αναφέρεται σε...
σειρά δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Στα δημοσιεύματα  επισημαίνεται ότι δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ως προς το σκέλος της χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ η μηνυτήρια αναφορά θα συσχετιστεί με την  ήδη ανοικτή δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για τις «μαύρες τρύπες» που έχουν εντοπιστεί από τα λογιστικά πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: