Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ

Η πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.



Υστερα από διόμισυ χρόνια διαπραγματεύσεων, μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα, με 537 ψήφους έναντι 126 και με την υποστήριξη της δεξιάς και των σοσιαλιστών, τον πολυετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επόμενη επταετία.
 
Ο Πολωνός Επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι, μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν, χαρακτήρισε καθοριστικό στοιχείο του νέου πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού την ευελιξία και υποστήριξε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα νέα προγράμματα.
 
Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι άλλα έχουμε μία εν μέρει λύση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ελπίζω ότι τώρα, θα μπορέσουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις για την εφαρμογή του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, τόνισε για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ενωσης ο Λιθουανός υπουργός Γιουταυκάς Λεσκεβίτσιους.
 
Ο ίδιος δεσμεύθηκε επίσης ότι στις 18-19 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων, που θα προχωρήσει σε μία πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: