Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Νέα... αριθμητική δημοκρατία


Εξερράγη ο Β. Κεγκέρογλου κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη
Αν κανείς στοιχηματίζει ότι τα έχει δει όλα σ' αυτή τη Βουλή, σίγουρα θα χάσει τα λεφτά του. Χθες βράδυ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το Κοινοβούλιο ψήφισε άρθρο νομοσχεδίου χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς «ναι» είπε μόνο η Ν.Δ., ενώ το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με την αντιπολίτευση και καταψήφισε.
 Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για «εικαζόμενη πλειοψηφία», αφού από την ψηφοφορία έλειπαν η Χρυσή Αυγή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και... η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών». Υποστήριξε ότι οι 126 βουλευτές της Ν.Δ. υπερτερούν έναντι των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, που κατά τον ίδιο είναι 125. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι η συνολική δύναμη των προαναφερόμενων είναι 127 βουλευτές.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωσταντοπούλου και Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνουν λόγο για δημοκρατική εκτροπή, ενώ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, σε έξαλλη κατάσταση, φώναζε προς τον κ. Μαρκογιαννάκη «έτσι το κεφάλι κάτω». Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και οι ΑΝΕΛ μιλούσαν ευθέως για «νοθεία και πραξικοπηματικές διαδικασίες». Η διάταξη αφορούσε αν θα γίνει η έδρα της Ασφάλειας στο Ηράκλειο ή στα Χανιά Κρήτης. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης εκλέγεται στα Χανιά και ο κ. Κεγκέρογλου στο Ηράκλειο.
Α.Ν.Γ.
Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: