Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Bloomberg: «Ξεθωριασμα» του success story



Αρνητικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στέλνει το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σε δημοσίευμά του τονίζει ότι η προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα «ξεθωριάζει», φέρνοντας ως παράδειγμα το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο «κατρακυλά» και θεωρείται μια από τις χειρότερες αγορές στον κόσμο, ενώ το 2013 είχε καλές επιδόσεις.
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έχει σημειώσει από τα τέλη Ιουλίου υποχώρηση κατά 11% την τρίτη δηλαδή μεγαλύτερη πτώση ανάμεσε σε 92 Χρηματιστήρια παγκοσμίως, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 21%, συγκριτικά με το υψηλό τριετίας που άγγιξε στις 18 Μαρτίου.
Παράλληλα, το Bloomberg, υπογραμμίζει ότι λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει φόβος για ακόμα πιο αργή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίκεινται τα stress tests των Τραπεζών και υπάρχουν αμφιβολίες για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, μετά από τα τεστ αντοχής, γεγονός που επιδεινώνει το οικονομικό κλίμα. Στο δημοσίευμα, γίνεται λόγος και στις ελληνικές μετοχές με αποτιμήσεις τριπλάσιες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίες είχαν σημειώσει υπερβολικά μεγάλη άνοδο και αυτή δεν δικαιολογείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τέλος, γίνεται αναφορά και στο ρωσικό εμπάργκο, το οποίο είναι μια ακόμα απειλή, σύμφωνα με αναλυτές και υπάρχει κίνδυνος για «εκτροχιασμό» σε ότι αφορά τις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: