Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Αμερικανός πρέσβης: Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον πήχη στη ΔΕΘ



Τιμώμενη χώρα στην επόμενη -83η- έκθεση θα είναι οι ΗΠΑ και ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι πρέπει να εργαστούν σκληρά
"Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον πήχη όπως είπα και ο ίδιος στον Κινέζο ομόλογό μου", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα σχέδια των ΗΠΑ, καθώς είναι η επόμενη τιμώμενη χώρα (στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά όλο το χρόνο.
Η 83η ΔΕΘ μπορεί να λειτουργήσει με κατεύθυνση την ενίσχυση των σχέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα και των συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας, της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας, όπως είπε.
“Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από την επίσκεψή μου στη ΔΕΘ ήταν το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ακούω πολύ εντυπωσιακές ιστορίες από νέους ανθρώπους, επιχειρηματίες, που επενδύουν στην έρευνα, παράγοντας γνώση αλλά και κέρδος”, πρόσθεσε ο πρέσβης των ΗΠΑ.
"Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και 52 εβδομάδες μπροστά μας να προετοιμαστούμε", τόνισε.
Ερωτηθείς για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικάνικες εταιρείες για την τουριστική αγορά της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε την πορεία του ελληνικού τουρισμού “succes story”.
Ο κ.Πάιατ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε o Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Enterprise Greece στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Νωρίτερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: