Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτή είναι η δημοσκόπηση που ενόχλησε τη ΝΔ οδηγώντας τη σε προσφυγή στο ΕΣΡ



Tη σφοδρή ενόχλησή της για τα ευρήματα της έρευνας της Commonview ( δημοσιοποιήθηκε χθες για λογαριασμό του News 247) με την οποία αποτυπώνεται το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να κρύψει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία δημοσιοποιεί δημοσκοπήσεις, με παρέμβασή του στο Ε.Σ.Ρ. ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Μιχάλης Μπεκίρης αυτή τη φορά τη βάζει στο στόχαστρο και ζητά «να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο κ. Μπεκίρης, υποστηρίζει ότι η εταιρία δεν πληροί τις προϋποθέσεις νομιμότητας καθώς, όπως επισημαίνει «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων». Παράλληλα αναφέρει ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή έρευνα της Commonview καταγράφει σημαντική συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και μείωση της απόστασης που τον χώριζε με την ΝΔ, η οποία περιορίζεται στις 3 ποσοστιαίες μονάδες.
Το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 24% έναντι 27% της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: