Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ;



Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association) αποφάσισε αργά σήμερα ότι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI), που διακρατούν ιδιώτες ομολογιούχοι, αποτελεί ένα «πιστωτικό γεγονός» (Credit event).
Η απόφαση, την οποία έλαβε η 'International Swaps and Derivatives Association(ISDA), πυροδοτεί την ενεργοποίηση των "ασφαλίστρων κινδύνου", των CDS.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το ποσό των ελληνικών CDS έχει μειωθεί σε 3,16 δισ. δολάρια από περίπου 5,56 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Το μόνο που απομένει να μάθουμε ποιοι από τα ντόπια παλικάρια ποντάρισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας και πόσα θα εισπράξουνε από τα 3,16 δισ. Δολάρια… Που θα το μάθουμε, βέβαια, γιατί στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων ισχύει το «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενας ακομη τροπος καταπολεμησης του χρεους.
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

generationX είπε...

Θα μαθευτεί ποιοί είναι, αν υπάρχει ακόμα ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην χώρα και θέληση. Στο olympia.gr βγήκαν οι λίστες των Τόμπρα - Νούλα με τα CDS, απομέναι η δικαστική αίτηση αντιστοίχισής τους με ονόματα πρώην και νυν κατόχων (η χαρτογράφηση της διαδρομής τους) με αίτημα στις αντίστοιχες ISDA.
Οψόμεθα.

ΥΓ. Ένας στη φυλακή και η περιουσία του δημευμένη, ΕΝΑΣ διάολε. Και μετά να ακολουθήσουν κι όλοι οι άλλοι. Στη χώρα αυτή ο κόσμος δεν εθίστηκε στην κλοπή και την απάτη γιατί έβλεπε τον διπλανό του να πλουτίζει κλέβοντας, αλλά γιατί βίωνε την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ αυτού. Αν καταφέρουν οι εκλογές να αναδείξουν αυτούς που πρέπει να πάρουν τη χώρα στα χέρια, βάζοντας το μνημονιακό μπλοκ προδοτών στο περιθώριο, η πρώτη πράξη πρέπει να είναι ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΙ νόμοι για τους κάθε λογής παραβάτες με ποινές ανάλογες του ύψους της απάτης.

Ταπεινές απόψεις ενός άσημου κι ανώνυμου επιστήμονα, που ξενιτεύτηκε εδώ και λίγα χρόνια, γιατί αρνήθηκε ΚΑΙ να κλέψει (όταν οι συνάδερφοι του έκαναν επίδειξη (παράνομου) πλούτου και λοιδωρούσαν αυτόν για την επιλογή του να "πεινάσει"), αρνήθηκε ΚΑΙ να συνεχίσει να εκθέτει την οικογένειά του στην ανέχεια και την αγωνία της καθημερινής αναζήτησης ενός τάληρου για το φαγητό της ημέρας, επιλέγοντας να διατηρήσει το δικαίωμα να περπατά με το κεφάλι ψηλά και τα βράδια να κοιμάται ήσυχος.

Χάρρυ μου, σε ασπάζομαι.