Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ISDA: Υπάρχει «πιστωτικό γεγονός» στην Ελλάδα







Πηγή: Express.gr  09/03/12-22:40
Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association) αποφάσισε αργά σήμερα ότι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI), που διακρατούν ιδιώτες ομολογιούχοι, αποτελεί ένα «πιστωτικό γεγονός» (Credit event).

Η απόφαση, την οποία έλαβε η 'International Swaps and Derivatives Association(ISDA), πυροδοτεί την ενεργοποίηση των "ασφαλίστρων κινδύνου", των CDS.  Η Διεθνής Ένωση για την Ανταλλαγή Νομίμων Υποχρεώσεων και Παραγώγων (ISDA) χαρακτηρίζει πιστωτικό γεγονός την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, που διακρατούν ιδιώτες ομολογιούχοι, λόγω της απόφασης της Αθήνας να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC), υποχρεώνοντας ορισμένους από τους κατόχους να συμμετάσχουν στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

Ως αποτέλεσμα, "περιορίζεται το δικαίωμα όλων των κατόχων των συγκεκριμένων ομολόγων να πληρωθούν", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ISDA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το ποσό των ελληνικών CDS έχει μειωθεί σε 3,16 δισ. δολάρια από περίπου 5,56 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: