Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κινδυνεύουν με ποινική δίωξη οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ - Πληρώθηκαν το μισό δώρο οι υπάλληλοι του κόμματος




- Μία καταγγελία είναι αρκετή για να καθίσουν στο "σκαμνί" οι υπέυθυνοι του ΠΑΣΟΚ
- Βουλευτές και υπουργοί "τσόνταραν" από 5.000 ευρώ για τους υπαλλήλους που είναι απλήρωτοι πάνω από χρόνο
- Δείτε ποιοι βουλευτές έδωσαν χρήματα
- Πούλαγαν ακόμη και κουπόνια στη Βουλή

"Μαύρα" Χριστούγεννα φαίνεται πως θα κάνουν οι υπάλληλοι του κόμματος του ΠΑΣΟΚ (όπως και πολλοί άλλοι πολίτες) οι οποίοι δε φτάνει που παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν ένα χρόνο, δεν πήραν ούτε ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων.

Ο υποδιευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Σαλαγιάννης κατέλαβε σήμερα το μισό δώρο στους υπαλλήλους του κόμματος κάτι που δεν είναι νόμιμο με αποτέλεσμα μία και μόνο καταγγελία να είναι ικανή ωστε να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους του κόμματος. Μάλιστα ο κ. Σαλαγιάννης δεσμευτηκε να εξοφληθεί μέρος των χρεών όταν δοθεί η κρατική επιχορήγη στο κόμμα με τα λεφτά που θα έρθουν από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταχρεωμένο ΠΑΣΟΚ παρά τις τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις που έχει λάβει τόσα χρόνια εχει απλήρωτους τους υπαλλήλους του από πέρυσι τον Νοέμβριο. Ακόμη και τα χρήματα γι' αυτό το μισό δώρο βρέθηκαν από "δίσκο" που έβγαλαν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος μεταξύ τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξουσιοδότησε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη, να αναλάβει πρωτοβουλία. Εκείνος τηλεφώνησε σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους ζήτησε να δώσουν από 5.000 ευρώ ο καθένας στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όλοι φαίνεται πως συμφώνησαν και μάλιστα 8 από αυτούς, έσπευσαν την επόμενη το πρωί να τα καταθέσουν στον λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας, ενώ οι υπόλοιποι θα τα καταθέσουν τμηματικά τις επόμενες ημέρες.

Η δεύτερη κίνηση Μανιάτη είχε να κάνει με τους ευρωβουλευτές από τους οποίους ζήτησε να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταθέσουν 10.000 ευρώ.

Ταυτόχρονια  4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει μία "οικονομική εξόρμηση" δηλαδή απευθύνονται σε μέλη του ΠΑΣΟΚ και σε φίλους αλλά και σε βουλευτές άλλων κομμάτων και σε κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να αγοράσουν κουπόνια.

Ο υπουργός Οικονομικών αποδείχτηκε ο πιο ανοιχτοχέρης αφού αγόρασε κουπόνια αξίας 200 ευρώ ενώ κουπόνια αγόρασαν και πολλοί βουλευτές της ΝΔ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Χρήματα έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ποσό. Ο Μάκης Βορίδης έδωσε σε 50 ευρώ. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Νότης Μηταράκης έδωσε 100. Από τη ΝΔ κουπόνια αγόρασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο Κώστας Τασούλας. Από τη ΔΗΜΑΡ αγόρασαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Νίκος Τσούκαλης ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την προσπάθεια οι Νίκος Βούτσης και Γιώργος Σταθάκης.

Τέλος σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία τους είναι εξαγριωμένοι με τον Γ. Παπανδρέου που έφερε το κόμμα οικονομικά σε αυτήν την κατάσταση ενώ οι Βενιζελικοί προσπαθύν τώρα λίγο να κατευνάσουν τα πνέυματα... Πάντως μέχρι στιγμή κανένας εργαζόμενος δεν έχει προβεί σε σχετική καταγγελία για το ...μισό δώρο!
http://goo.gl/VicV5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ τρώνε στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων

2 σχόλια:

Xebeche είπε...

Ας τρώνε και κοπριές!
Δλδ. για κάποιον που δουλεύει ντήλερ σε έναν έμπορο ναρκωτικών θα στεναχωρηθώ εάν χάσει τη "δουλειά" του;

toErwthmatologio είπε...

Καλά,δεν ισχύει το αυτόφωρο,στην προκειμένη περίπτωση;Δεν υπάρχει νόμος που αναφέρεται σχετικά με την άμεση σύλληψη του εργοδότη ο οποίος ΔΕΝ καταβάλει εγκαίρως δώρα; Εισαγγελέας που να κινηθεί αυτεπάγγελτα,δεν υπάρχει;Δημοσιογράφος που να φοράει παντελόνια και να μιλήσει,δεν υπάρχει;Ποιός είναι υπεύθυνος;Ο Βενιζέλος;Ο γενικός διευθυντής;Κάποιος ρε αδελφέ!!!!!Αυτά βλέπουν και θα πάμε από το κακό στο χειρότερο σε αυτό το κολοχανείο που ζούμε!!!