Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΥΡΩΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ! ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ - "ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ" ΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ. Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ...



- Αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Κύπρο 150 εταιρίες μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων
- Πρόταση για δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ
- Στις 20:30 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- Αναστασιάδης: Το δίλημμα ήταν ή κούρεμα ή άτακτη χρεοκοπία
- Διάγγελμα στο λαό θα απευθύνει αύριο ο Κύπριος Πρόεδρος

"Επανάσταση" φαίνεται πως ξεκινάει στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Αυτήν την ώρα εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και φωνάζουν συνθήματα, ενώ όσο περναέι η ώρα οι συγκεντρωμένοι όλο και αυξάνονται....(Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Δείτε το βίντεο



Σημειώνεται ότι στις 20:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 150 εταιρίες έχουν ήδη αποστείλει μέσω των λογιστών τους σχετικά αιτήματα για απόσυρση των καταθέσεών τοους από τις τράπεζες της Κύπρου και μεταφοράς τους αλλού.

Από το πρωί χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να "σηκώσουν" τις καταθέσεις τους όμως βρήκαν τις τράπεζες κλειστές και τα ΑΤΜ εκτός λειτουργίας...



Όσοι ήταν τυχεροί κατάφεραν να "σηκώσουν" από ΑΤΜ μόνο το ποσό των 600 ευρω! Η απελπισία και η αγανάκτιση ήταν τόση μεγάλη που "επιστρατεύτηκαν" ακόμη και μπουλντόζες! Ο πολίτης με την μπουλντόζα φώναζε πανικόβλητος να του ανοίξουν την πόρτα, για να πάρει τις καταθέσεις του. (Διαβάστε την είδηση)



Διάγγελμα Αναστασιάδη προς το λαό


Ενώπιον του λαού θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφαση της Κυβέρνησης για αποδοχή των όρων του Eurogroup, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει ήδη δώσει μία πρόγευση του αυριανού διαγγέλματος του.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παρουσίασε την λύση που επέλεξε η κυβέρνηση, ως την μοναδική μοναδική που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς περιπέτειες, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία απόφαση που οδηγεί στην ιστορική και οριστική διάσωση της οικονομίας μας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξήγησε ότι με την έκτακτη σύγκληση του Eurogroup τέθηκε το δίλημμα την Τρίτη 19 Μαρτίου να επιλεγεί, είτε το καταστροφικό σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας, είτε το σενάριο μιας επώδυνης, αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης.

«Είναι καλά γνωστό ότι η βαθιά οικονομική κρίση και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθαμε ως χώρα δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες, που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποιώντας ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει σε εκείνον, η σε κανένα, να μπεί στη λογική της επίρριψης ευθυνών» Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Τι προβλέπει η συμφωνία
του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων

Η συμφωνία προβλέπει κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και, συγκεκριμένα, εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ. Θα ισχύει δε για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει επίσης φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Διαβάστε την είδηση για τη συμφωνία στο Eurogroup

Επιμέλεια: Θυμουλέα Ιωάννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχασε την πτήση ο Αναστασιάδης! Τυχαίο;

Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ στην Κύπρο;

Ελληνική τράπεζα θα απορροφήσει τις τρείς κυπριακές που λειτουργούν στην Ελλάδα

Από τα τρισεκατομμύρια φυσικού αερίου στo κούρεμα καταθέσεων

Μπουκάρουν με μπουλντόζες στις Κυπριακές τράπεζες για τις καταθέσεις τους - Πανικός στα ΑΤΜ - Δείτε φωτογραφίες
''Χάνουν'' τα λεφτά τους όσοι Έλληνες τα κατέθεσαν σε τράπεζες στην Κύπρο
Η συμφωνία για την Κύπρο στο Eurogroup – Προβλέπει φορολόγηση των καταθέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: