Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ήρθε η ώρα για «βέτο»

roloi


Η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι το πρόγραμμα της τρόικας είναι ανεφάρμοστο και στηρίζεται σε λογιστικές υποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας στην… πραγματική ζωή. Ωστόσο, αποδέχεται με μισή καρδιά τα τελεσίγραφα των γραφειοκρατών υπαλλήλων των δανειστών μας, επειδή κυριαρχείται από ένα απολύτως αντιπαραγωγικό συναίσθημα: τον φόβο. Ως δικαιολογία για την υπακοή στον φόβο χρησιμοποιείται η λέξη «υπευθυνότητα». Ομως, άπαντες γνωρίζουμε ότι η πιο ανεύθυνη πράξη όλων είναι η συμμόρφωση με την παράνοια.
Από την άλλη, η τρόικα επιμένει στα άθλια σχεδιάσματά της με μία εντελώς παρεξηγήσιμη εμμονή. Θεωρεί ότι αν δοκιμάσει να λύσει πολλές φορές την ίδια εξίσωση με τον ίδιο εσφαλμένο τρόπο, θα οδηγηθούμε στο ορθό αποτέλεσμα!
Επιμένουν να απωθούν την ιδέα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Επιμένουν στις διαφωνίες τους για την ελάφρυνση του βάρους των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με τα «κόκκινα» δάνεια. Επιμένουν στην άρνησή τους για αύξηση του αριθμού των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι υπάλληλοι των «δάνειων δυνάμεων» επιθυμούν να συνεχίζεται η ποινική δίωξη των οφειλετών ακόμα και μετά τη ρύθμιση ή την αποπληρωμή του χρέους προς το Δημόσιο! Πλήρης απώλεια της επαφής με το περιβάλλον και τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες ή πιστή εκτέλεση προγράμματος διάλυσης της κοινωνίας; Λίγο ενδιαφέρει η απάντηση εκείνους που αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Αυτό που πραγματικά απασχολεί τον λαό είναι η στάση που πρέπει να ακολουθήσει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Οι αποφάσεις της μας επηρεάζουν όλους. Γι’ αυτό πρέπει με κάθε επισημότητα και με τρόπο στιβαρό να δοθεί στους τροϊκανούς το μήνυμα ότι εξαντλήθηκαν όλα τα όρια της αντοχής των Ελλήνων και της ανοχής προς τις αξιώσεις τους.
Εως τώρα, η πολιτική του εξευμενισμού του «θηρίου» έχει οδηγήσει σε άπιαστα ρεκόρ ανεργίας, ύφεσης και αυτοκτονιών. Τίποτα δεν έχει πάει καλά με τα «ναι» που άκουσαν εκείνοι που «ελέγχουν» την… πρόοδο του βλακώδους προγράμματός τους. Είναι, δε, τόσο νηπιώδης η μεθοδολογία τους, ώστε το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι οι «χειριστές» τους να απολέσουν τα λεφτά που μας έχουν δανείσει, αφού πρώτα θα μας έχουν οδηγήσει σε ανεξέλεγκτο κραχ και αιματηρές εσωτερικές συγκρούσεις.
Ενα «βέτο» στην παραφροσύνη των αδίστακτων υπαλληλίσκων των δανειστών μας θα αποτελούσε μια μεγάλη, ανεκτίμητης ιστορικής αξίας προσφορά στον ελληνικό λαό και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Μόνο με την υπακοή στην κοινή λογική και την εξυπηρέτηση της κοινωνικής συνοχής θα μπορούσε η χώρα μας να ορθοποδήσει ξανά. Αλλιώς, ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν θα σπάσει ποτέ.
DIMOKRATIANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: