Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΟΡΜΑ...

ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 35.000 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ «ΧΕΡΙ» ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών ενοικίων, πληρωμών προμηθευτών ακόμα και στο ταμείο επιχειρήσεων. 

Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι είδαν τη σκληρή όψη της εφορίας που χρησιμοποίησε...
το πιο αποτελεσματικό όπλο για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων χωρίς καμία προειδοποίηση.

Από τους 100.000 κατασχέσεις, περισσότερες από 35.000 αφορούν σε τραπεζικές καταθέσεις ενώ οι υπόλοιπες σε κατασχέσεις ενοικίων, μισθών, από το ταμείο των επιχειρήσεων, από προμηθευτές.

Ειδικότερα η εφορία έχει βάλει ήδη «χέρι» σε περισσότερους από 35.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες δέχονται βροχή κατασχετηρίων από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών. Η καταιγίδα των κατασχετηρίων αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα αφού έχουν πλέον ενεργοποιηθεί οι ηλεκτρονικές καταθέσεις.

Από την αρχή του έτους τα έσοδα που έχουν εισπραχθεί από ληξιπρόθεσμες οφειλές φθάνουν συνολικά τα 2.5 δισ ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη φτάνουν τα 63 δισ ευρώ.

Ουσιαστικά η εφορία αποκτά το δικαίωμα να προχωρά σε κατασχέσεις εξπρές για όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις απαιτήσεις των φορολογουμένων σε χέρια τρίτων για φόρους και λοιπά δημόσια έσοδα, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής δεν έχουν καν λήξει. Η συντηρητική κατάσχεση θα μετατρέπεται αυτόματα σε αναγκαστική από την στιγμή που θα λήξει η προθεσμία καταβολής της οφειλής για την οποία επιβλήθηκε. 

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: