Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ;

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ
Μπαράζ αποχωρήσεων σημειώνεται από το πρωί στη ΔΗΜΑΡ, γεγονός που δείχνει το βαρύ κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου. Μέσα σε λίγες ώρες η ΔΗΜΑΡ έχασε δύο βουλευτές και ένα προβεβλημένο στέλεχος.
Το πρωί παραιτήθηκε η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου η οποία δεν υπέγραψε την πρόταση για δημοψήφισμα.
Η κ. Μάρκου ασκεί σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
Στην επιστολή της τονίζει πως νιώθει πλέον ξένη με το κόμμα.
Λίγο αργότερα ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε τον Γρηγόρη Ψαριανό γιατί δεν υπέγραψε την πρόταση για δημοψήφισμα.
"Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας" είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός, σχολιάζοντας την απόφαση διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε ακόμα πως δεν ενημερώθηκε επισήμως από το κόμμα για την απόφαση αυτή, δηλαδή την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά όπως σημείωσε για τον Φώτη Κουβέλη, «ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας».
Αμέσως μετά τη διαγραφή Ψαριανού, την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς γνωστοποίησε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στο γραμματέα Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Στην επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος υπερασπίζεται τον Γρηγόρη Ψαριανό και αναφέρει ότι θεωρεί "αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό".
Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν βασικό στέλεχος της μειοψηφίας του κόμματος και, είχε αποφύγει να παραστεί στις δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.
Επίσης, στο παρελθόν είχε εκφραστεί υπέρ της Ελιάς και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της προώρως διαλυμένης Κίνησης των 58.
Μάλιστα τα διαλυτικά φαινόμενα εμφανίστηκαν προ ημερών με αφορμή το δημοψήφισμα και μετά τη σαρωτική ήττα στις ευρωεκλογές, όταν βουλευτές του κόμματος ανάγκασαν τον Φώτη Κουβέλη να κατεβάσει ξεχωριστή πρόταση για δημοψήφισμα, ενώ ο ίδιος ήθελε να υπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαφωνεί ο Σπύρος Λυκούδης με τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και, σε δήλωσή του, επικρίνει την ηγεσία του κόμματος για έλλειψη νηφαλιότητας.
"Η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα" ανέφερε στη δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι όποιες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίστηκε τελευταία την σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η μακρά σχέση ζωής του Γρηγόρη Ψαριανού με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, η ιδρυτική σχέση του με το κόμμα και η επί τετραετία συνεχής συμβολή και παρουσία του στους αγώνες της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Λυκούδης επιπλέον, υπερασπίζεται το δικαίωμα του κ. Ψαριανού να μην υπογράψει την αμφισβητούμενη επιλογή της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».
"Είναι δε εκπληκτικό ότι θεωρείται ως ενοχοποιητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν υπέγραψε μία αμφισβητούμενη για την ορθότητά της επιλογή του κόμματος (αυτή για το δημοψήφισμα), λες και δεν ήταν απολύτως δικαίωμά του. Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ".
Πηγή: www.news.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xάρη του κάνεις που ασχολήσαι με τον σαλτιμπάκγκο. Τον τιμώρησαν οι ψηφοφόροι του ήδη.