Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΙΔΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ:Σε 10 ημερες οι μεγαλοοφειλέτες έδωσαν 2 δις ευρώ!!!!

Ποσό που αγγίζει τα δύο δισ. ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η ρύθμιση-εξπρές, των δέκα ημερών, για τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με γενναία διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων.Πρόκειται για ρύθμιση-«παράθυρο», διαφορετική από αυτή των 100 δόσεων, που ενεργοποιήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η οποία συζητείται στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η συγκεκριμένη διάταξη έχει συγκεντρώσει τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο για σκανδαλώδη εξυπηρέτηση μεγαλοοφειλετών.
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, εξήγησε πως, για να «αποφύγουμε το βραχνά του χρέους, θα πρέπει να πληρώσουν και οι "μεγάλοι"».
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι από τα συνολικά 77 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 60 δισ. ανήκουν σε 6.500 μεγαλοοφειλέτες, «για τους οποίους δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Ειδικά για όσους μπορούν να πληρώσουν, αλλα δεν το κάνουν».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τους 240.000 οφειλέτες που έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι 72 εμφανίζουν χρέη μεγαλύτερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ο κατάλογος με τους 72 περιλαμβάνει ναυτιλιακές εταιρείες του Αιγαίου και θυγατρικές συστημικών τραπεζών». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: