Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΕΙΣ ΕΠΕΙΠΕΔΟ ΠΙΘΗΚΩΝ!

Λοβέρδος και Γεωργιάδης έκαναν...μπάχαλο τη συζήτηση για την ΠΝΠ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΚΑΝΑΝ...ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ

Οι γνωστοί «καμικάζι» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Λοβέρδος και Γεωργιάδης, ανέλαβαν να κάνουν άνω - κάτω τη Βουλή με φωνές και άναρθρες κραυγές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τη μεταφορά διάθεσίμων ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αιτία για τον καυγά που ξέσπασε ήταν ότι πήρε πρώτος το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας για να προτείνει τα της διαδικασίας. Το γεγονός προκάλεσε την… μήνιν βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντέδρασαν έντονα στο να πάρει τον λόγο για διαδικαστικό ζήτημα ο αναπληρωτής υπουργός και μάλιστα …έστρεψαν τα βέλη τους στον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο που επέμενε να δοθεί ο λόγος στον κ. Μάρδα.
Ο κ. Λοβέρδος φέρεται να χαρακτήρισε «εξωκοινοβουλετικό» τον κ. Μάρδα και να διαμαρτυρήθηκε για το ότι επρόκειτο να υποδείξει εκείνος τη διαδικασία. Ο κ. Λοβέρδος σε ένα κρεσέντο κοινοβουλευτικής υποκρισίας ούρλιαζε κατά του υπουργού: «Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής; Δεν μπορεί να προηγηθεί. Ούτε καν βουλευτής δεν είναι».
Παράλληλα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τεράστια σύγχυση με φωνές και κραυγές προκάλεσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όταν ο Δημήτρης Μάρδας ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Λοβέρδος εξερράγη φωνάζοντας «εδώ είναι αντιπρόσωποι του λαού. Εσείς τι θελετε εδώ; Θα πάρετε μετά το λογο».
«Κύριε Δήμα να συγκρατήσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος και έκανε λόγο για τον "αθλιότερο χουλιγκανισμό", διεκόπτοντας τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
Η συνεδρίαση άρχισε ξανά σε νέο κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να επιμένει να μην ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ολομέλεια να την επεξεργαστεί και να κληθούν οι φορείς που εμπλέκονται στη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων.
Τη θέση της αντιπολίτευσης υπερασπίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ότι συμφωνεί με την πρόταση να κληθούν οι φορείς, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους βουλευτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, τονίζοντας ότι οι συνθήκες που διάγει η χώρα είναι απροσδόκητες και η κυβέρνηση θέλει να πάρει τα μέτρα της, θωρακίζοντας τη χώρα σε κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.
Στο κλείσιμο της διαδικασίας, ο Ανδρεας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει "αυτό το κατοικίδιο ζώο", φράση που όπως εκτιμάται αφορούσε τον κ. Διαμαντόπουλο. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: