Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Bridging Europe: Μπροστά με 4,2% ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Τι  λένε οι πολίτες για τους 2 δημοσιογράφους στη Ν.Υόρκη

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bridging Europe για λογαριασμό της εφημερίδας το «Χωνί» . Οι ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 3,2% και μόλις στο 1,1% το Ποτάµι.
Οι προθέσεις ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση: 





√ Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
√ ∆εύτερο κόµµα η Ν∆, µε 18,2%.
√ Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
√ Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
√ Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
√ Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
√ Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.
Όσον αφορά στις εκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 55% δεν θέλει εκλογές καθώς λέει ΟΧΙ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στον απόηχο της ΔΕΘ, το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί με 30% ενώ το 26% δεν πήρε θέση.




Κάθετα αντίθετη είναι η κοινή γνώμη στην πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστραφούν τα 246 εκ. ευρώ που θα καταβληθούν στο δημόσιο για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες: Το 71% διαφωνεί με τη στάση της ΝΔ και μόλις το 26% συμφωνεί.


Την ίδια στιγμή, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να οργανώσει στην Αθήνα τη Σύνοδο του νότου ενίσχυσε την εικόνα της χώρας ενώ το 21% δήλωσε ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε.
Το 83% εκτιμά πώς πρόθεση των δύο δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη ήταν να στήσουν ένα ανύπαρκτο θέμα και να το χρεώσουν στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: