Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου περνάει η τύχη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΟΛ, ο Βασίλης Μουλόπουλος απεδέχθη πρόταση της διοίκησης «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων» του οργανισμού.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα το Βήμα, στην συνέχεια εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αυγής.
Η ανακοίνωση του ΔΟΛ:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».
Τι προηγήθηκε
Την περασμένη Κυριακή υπέβαλε την παραίτησή του ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» Δημήτρης Μητρόπουλος ακριβώς εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.
Σε μήνυμά του προς τους συντάκτες ανέφερε ότι η ταυτότητα της εφημερίδας αλλάζει με απόφαση Ψυχάρη και θα αναφέρει μόνο το δικό του όνομα. Επίσης σημείωνε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε για να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη στην προσπάθεια να σωθεί ο ΔΟΛ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε στις αρχές Ιανουαρίου συνάντηση στα γραφεία του ΔΟΛ με τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Φώτη Μπόμπολα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα διάσωσης του υπερχρεωμένου εκδοτικού συγκροτήματος με ένα μοντέλο εκκαθάρισης εν λειτουργία.
Αντιδράσεις από Θεοδωράκη, Βενιζέλο και ΝΔ
O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε μέσω Twitter: