Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΛΑΡΙΣΣΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


Χάρρυ Κλυνν «Να με θυμάσαι…»


Για την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου βρέθηκε στη Λάρισα ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο αγαπημένος Χάρρυ Κλυνν της σάτιρας. Και την επομένη, Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Παιδεία», Λαρισαίοι φίλοι της λογοτεχνίας παρουσίασαν την τελευταία του ποιητική συλλογή "ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ". Αργά το βράδυ, όμως, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης αναζήτησε τη γαλήνη του "Να με θυμάσαι..."
Βασίλης Τριανταφυλλίδης (ή αν το θέλετε Χάρρυ Κλυνν) και Άγγελος Πετρουλάκης, πίνοντας Chardonnay του Κτήματος Κατσαρού, παρέα με τον Γιάννη Ευσταθίου της «ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και του Γιώργου Τσιτρούλη. Με τον Άγγελο να διαβάζει Βασίλη Τριανταφυλλίδη:

Τίποτε άλλο απ' το ταξίδι δε μας απομένει
τίποτε άλλο απ' τη φυγή δε μας καθοδηγεί.

 Τα καλοκαίρια των απελπισμένων
έχουν όλα το ίδιο χαμένο
κατακόκκινο γαλάζιο χρώμα
την ίδια μυρωδιά...

Μυρίζουν πεθαμένο νερό
ξεπλυμένο απόγευμα
και ναφθαλίνη...

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης είναι περισσότερος γνωστός ως ο καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν, παρά ως λογοτέχνης και ζωγράφος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ενώ έχει καταθέσει στην ελληνική γραμματεία έξη ποιητικές συλλογές (Γέρμα, Επί σκηνής, Πόλις, Μυθολογία κειμηλίων και Σκονισμένη ακτή), τέσσερα μυθιστορήματα (Happy Birthday, Τρυφερά αγκάθια, Αναλαμβάνω την ευθύνη, Όταν βρέχει τα χελιδόνια πετούν χαμηλά) και τρεις σάτιρες. Αυτό σημαίνει ότι ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης είναι ένας ολοκληρωμένος δημιουργός, επιλέγοντας κάθε φορά εκείνον τον τρόπο έκφρασης που ανοίγει πλατύτερα τους δρόμους επικοινωνίας του με την εποχή του.
Η ποίησή του είναι ένας εσωτερικός μονόλογος μ’ έντονους προβληματισμούς που στρέφουν τον άξονα της προσωπικότητάς του μέσα στο κοινωνικό είναι. Η έκφραση της πίκρας παρουσιάζεται ανάγλυφα στις ποιητικές καταθέσεις του, ενώ ο λόγος του αποδεικνύεται απλός ακόμα και όταν μπαίνει στις πιο μύχιες εξομολογήσεις.

Άγγελος Πετρουλάκης

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ-ΚΛΥΝΝ-ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΤΡΙΦΥΛΛΗ
ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΗΣ-ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ-ΨΑΛΤΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ
ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΙΝΙΑ ΧΑΡΗΣ-ΛΑΚΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΥΛΑ

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ
"ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΑΚΤΗΣ"

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ

ΣΤΟ "ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ" ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΤΟΝ ΤΣΙΤΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: