Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σσσστ..... σα να ακούγονται ελικόπτερα !!!

Αφού για έναν και πλέον χρόνο υποσχέθηκαν, συκοφάντησαν, άρπαξαν, λεηλάτησαν, κατάργησαν, διέλυσαν και συγχώνευσαν τώρα, ήρθε η ώρα να κατεβάσουν ρολά, ζεσταίνοντας, ταυτόχρονα, τη μηχανή του ελικόπτερου.
Όπως μάθαμε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κυρία Κατημερτζή, σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κυρίου Ηρακλή Δρούλια, έγινε ξεκάθαρη η παντελής αδυναμία του ΟΣΚ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του είτε για έργα που έγιναν είτε για έργα που πρέπει άμεσα να γίνουν είτε για άλλα που σχεδιάστηκαν να γίνουν στο μέλλον.
Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή, με αποτέλεσμα να...
κρίνεται προβληματική έως επικίνδυνη, η φοίτηση των μαθητών σε διάφορα σχολεία, μεταξύ των οποίων και δημοτικά, στα οποία χρειάζεται να γίνουν απαραίτητα επισκευές συντήρησης.
Δε φτάνουν οι συγχωνεύσεις, δεν αρκούν οι καταργήσεις, τώρα τίθεται ζήτημα ακόμη και για την ασφάλεια των μαθητών λόγω ανυπαρξίας συντήρησης των σχολικών κτιρίων.
Είναι φανερό πως τα χρήματα που μαζεύουν από το υστέρημα και το ξεζούμισμα των πολιτών τα δίνουν στους δανειστές και τους πιστωτές μας.
Τα δάνεια που παίρνει η κυβέρνηση στο όνομά μας, χρησιμοποιώντας την ψήφο-εξουσιοδότηση των εκλογών, τα χρησιμοποιεί για να τα δίνει στις τράπεζες, στέλνοντας σε μας και τις επόμενες γενιές, το ...λογαριασμό.
Για πολλούς μήνες διαφήμιζε η Ευρωπαία υπουργός παιδείας την εισαγωγή της 2ης ξένης γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες και τώρα έρχεται η κατάργησή της μαζί με την κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, τη συρρίκνωση των ολοήμερων και την είσοδο χορηγών ακόμη και στα νηπιαγωγεία.
Μόλις χθες, παρευρισκόμενος στη γιορτή ενός νηπιαγωγείου, άκουσα πως ο μπουφές της γιορτής ήταν χορηγία γνωστής αλυσίδας πίτσας και γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Βλέπετε, η ετοιμασία ακόμη και ενός μικρού μπουφέ για μια σχολική γιορτή, είναι δυσβάσταχτη για τα μικρομεσαία νοικοκυριά.
Αυτό ήρθε να συμπληρώσει το γεγονός ότι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, λειτούργησε τμήμα της Α΄τάξης Δημοτικού Σχολείου της περιοχής με πάνω από 25 μαθητές, πατώντας στην ανοχή διδασκόντων και γονέων αλλά και στις ψεύτικες υποσχέσεις της διοίκησης που έλεγαν ότι από ώρα σε ώρα έρχεται δάσκαλος για να σπάσει το τμήμα σε δύο, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει.
Ονειρεύονται τους εκπαιδευτικούς που θα μπαίνουν για μάθημα φορώντας φόρμες όπως οι οδηγοί στη φόρμουλα 1, στις οποίες θα αναγράφονται όλοι οι χορηγοί της σχολικής μονάδας.
Ονειρεύονται τη δημιουργία αυριανών πολιτών-καταναλωτών οι οποίοι, από πολύ νωρίς, θα μαθαίνουν όλες τις αλυσίδες πίτσας, όλες τις μάρκες των αναψυκτικών, όλες τις μάρκες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των αυτοκινήτων, αλλά θα γνωρίζουν «λίγα πράγματα» από Μαθηματικά, Φυσική, Γλώσσα και Ιστορία και αν γίνεται, δεν θα γνωρίζουν τίποτα από δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις, δεν θα γνωρίζουν τι θα πει εργασία, αλλά θα ξέρουν πολύ καλά τι θα πει απασχόληση και ανεργία.
Στο 17% έχει φτάσει η ανεργία στη χώρα μας χωρίς κανένα σημάδι ανακοπής της ανοδικής της πορείας.
Μέχρι που σκέφτονται να βάλουν χαράτσι σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Ο κατήφορός τους δεν έχει τελειωμό αλλά κι εμείς, πόσο και πόσα ακόμα θα υπομένουμε;
Ετοιμάζουν τη διάδοχη κατάσταση με το Σαμαρά να μην τους βγαίνει όπως ίσως θα περίμεναν, όσο και αν προσπαθούν να τον «σουλουπώσουν», οπότε λοξοκοιτάζουν, πάντα για το καλό μας, προς μία πολυκομματική κυβέρνηση με σαφή, όμως, μνημονιακό προσανατολισμό.
Αδιαφορούν οι κυβερνώντες με την παρέα τους, μπροστά στη φτώχια, την ανέχεια και την ανεργία που έχουν δημιουργήσει με αποτέλεσμα να έχουν ξεχάσει πώς είναι να περπατούν στους δρόμους.
Όταν το κάνουν, περπατούν χέρι-χέρι με τα ΜΑΤ αν και τελευταία προτιμούν και τις μοτοσικλέτες, φορώντας πάντα κράνος γιατί το κράνος σώζει ζωές.
Άλλες, πάλι φορές, κινούνται με γρήγορα πολυτελή αυτοκίνητα ή τζιπ, φορώντας πάντα ζώνη, γιατί και η ζώνη σώζει ζωές.
Φαίνεται πως ετοιμάζονται να περάσουν στο ανώτερο μεταφορικό μέσο που είναι το ελικόπτερο, φορώντας, εννοείται και κράνος και ζώνη.

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: