Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γερμανικό μίσος κατά Σαμαρά

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
   
Απύθμενο μίσος εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά επιδεικνύουν πλέον οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της ΝΔ να υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούν για να συναινέσει στο εφιαλτικό νέο Μνημόνιο. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ποτέ στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ, τέτοιες επιθέσεις δηλαδή εναντίον του αρχηγού ενός κόμματος εξουσίας χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Προφανώς οι δεξιοί κύκλοι που κυβερνούν την ηγεμονική χώρα της Ευρώπης θεωρούν αδιανόητο να τολμά να τους φέρνει αντιρρήσεις ένας ομοϊδεάτης τους πολιτικός από μια χώρα τόσο ασήμαντη στο μυαλό τους όπως η Ελλάδα - πόσω μάλλον που η δεξιά γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ έχει καταστήσει πρόθυμο εκτελεστή των απαιτήσεών της τον πρόεδρο της... Σοσιαλιστικής (!) Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου.
"Ο επίμονος αντάρτης της Αθήνας" ήταν π.χ. ο...
τίτλος χθεσινού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του σοβαρότερου γερμανικού περιοδικού "Σπίγκελ". Αποκαλεί τον Α. Σαμαρά... "μπαμπούλα της Ευρώπης" το περιοδικό και του επιτίθεται βίαια. "Εδώ και μήνες ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός παρακινεί σε στάση (!) τον ελληνικό πληθυσμό εναντίον της γραμμής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει (!) την αλλαγή νοοτροπίας (σ.σ. του ελληνικού λαού) που προωθούν η ΕΕ και το ΔΝΤ" υπογραμμίζει το "Σπίγκελ".
Ο εξάψαλμος συνεχίζεται: "Κομματικοί φίλοι του Σαμαρά από τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.α. του τα ψέλνουν, αλλά αυτός αποδεικνύεται ανυποχώρητος στις πιέσεις... Παρατηρούν με αυξανόμενη φρίκη πόσο ανεύθυνα συμπεριφέρεται ένας από τους δικούς τους... Υπήρξαν μάλιστα μεμονωμένες προτάσεις να αποβάλουν τη ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαιτίας της βλαπτικής για την Ευρώπη συμπεριφοράς της" προσθέτει προβοκατόρικα το γερμανικό περιοδικό.
"Κερδοσκόπο της καταστροφής" αποκαλεί τον Α. Σαμαρά στον τίτλο δικού της άρθρου η κεντροαριστερή εφημερίδα του Μονάχου "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". "Ο μόνιμος αντιρρησίας κάνει την Ευρωζώνη να τρέμει" ήταν ο τίτλος άρθρου και του άλλου μεγάλου, παλιού γερμανικού περιοδικού, του "Στερν". "Αντώνης Σαμαράς - Αυτός που λέει πάντα ''Οχι''" ήταν ο τίτλος άρθρου και της γερμανικής έκδοσης των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", ενώ στους υπότιτλους της ίδιας εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι "Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αγωνίζεται εναντίον της διαταγής από το εξωτερικό για λιτότητα".
Η σοσιαλδημοκρατική εβδομαδιαία εφημερίδα "Ντι Τσάιτ" έχει φυσικά να πει κι αυτή έναν "καλό" λόγο για τον πρόεδρο της ΝΔ: "Για τον Αντώνη Σαμαρά πρέπει να ξέρει κανείς ότι έχει πίσω του μια απότομη καριέρα ως διασπαστής"! Αναγκάζεται όμως να ομολογήσει ότι "τα δεξιά μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται κοντά στο κόμμα του τον υμνούν ως ήρωα και αντιστασιακό εναντίον της πολιτικής που ''επιβάλλεται με εξαναγκασμό'' από το εξωτερικό, πράγμα που ήδη αποδεικνύεται αρκετό για τις δημοσκοπήσεις".
Με εξόφθαλμη δυσφορία αναγκάζεται και το "Σπίγκελ" να παραδεχθεί την άποψη αυτή. "Στην Ελλάδα αποδίδει η σκηνοθεσία του αντάρτη εναντίον της εντολής λιτότητας απ' έξω. Στις σφυγμομετρήσεις ο Σαμαράς προηγείται του Παπανδρέου" γράφει και προσθέτει πικρόχολα: "Αυτό που στην Αθήνα προκαλεί χειροκροτήματα, στις Βρυξέλλες οδηγεί σε απελπισία τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" δηλαδή της Ευρωδεξιάς.
Οι πιέσεις των δεξιών ηγετών στον Α. Σαμαρά δεν έπιασαν τόπο πάντως ούτε χθες στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για να λάβει μέρος στην παραδοσιακή σύνοδο της Ευρωδεξιάς του ΕΛΚ που γίνεται πριν από την έναρξη κάθε συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από ανακοίνωση της ΝΔ όπου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε στους άλλους ηγέτες ότι δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, το αποκαλούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

ΣΥΓΧΥΣΗ
Η Ελλάδα δεν είναι φυσικά Πορτογαλία
ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ είναι ο δεξιός Γερμανός ευρωβουλευτής Ελμαρ Μπροκ με την άρνηση του ομοϊδεάτη του Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει το παράδειγμα του δεξιού ηγέτη της Πορτογαλίας που είχε συναινέσει προεκλογικά στο Μνημόνιο που είχε υπογράψει ο συντριβείς και εγκαταλείψας την πολιτική σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες. Χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατα προσβλητική γλώσσα για την Ελλάδα, δήλωσε στο "Σπίγκελ" μεταξύ άλλων: "Πρέπει να δοθεί τέλος στα πολιτικοκομματικά παιχνιδάκια στην Αθήνα. Από ένα σημείο και πέρα, η εσωτερική πολιτική γίνεται παντελώς αδιάφορη σαν... σκατό!". Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε προχθές σε ελληνική εφημερίδα με το ίδιο περιεχόμενο ήταν πιο κόσμιος, αλλά μόλις γύρισε στη Γερμανία... ξεσάλωσε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θεατράκι. Προδόταρος είναι και ο Σαμαράς.