Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο κύκλος των … “αδέξιων κηπουρών”

 facto


Την ατάκα της χρονιάς είπε ο Γ. Φλωρίδης όταν μιλούσε για τους «κηπουρούς» της κυβέρνησης. Πρόκειται για κάτι νεόκοπους φίλους του κ. Παπανδρέου που χωρίς καμιά εμπειρία και όπως αποδεικνύεται, χωρίς καμιά ικανότητα, κάνουν κουμάντο στη χώρα. Οι σωματοφύλακες του πρωθυπουργού που ούτε για κηπουροί δεν έκαναν κανονικά, «κλαδεύουν» μέρα με τη μέρα το κλαδί που κάθεται ο κ. Παπανδρέου. Ποιοι είναι αυτοί; Διαβάστε και θα καταλάβετε πόσο έργο έχουν επιτελέσει.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Οι γνωρίζοντες τον χαρακτηρίζουν καλό και τίμιο άνθρωπο. Οι ίδιοι όμως λένε ότι δεν έκανε ούτε για υφυπουργός όχι να κρατά την τύχη της οικονομίας αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σκληρός θατσερικός, πιστός του πρωθυπουργού και της τρόικας, έχει γίνει το κόκκινο πανί για πολιτικούς και πολίτες. Όχι γιατί είναι αυτός που φαίνεται όταν λαμβάνονται σκληρά μέτρα. Αλλά γιατί υπηρέτησε με σθένος ένα αποτυχημένο μοντέλο και τώρα έρχεται να εφαρμόσει κι άλλο ένα ίδιο. Θα προλάβει; Μάλλον δύσκολο…

Π. Γερουλάνος: Αν μας πει κάποιος μια σοβαρή πρωτοβουλία που πήρε ο «πρίγκιπας» όπως αποκαλείται, κερδίζει ένα ταξίδι. Τίποτε για τον Πολιτισμό, διέλυσε τον αθλητισμό με τη μη πολιτική του. Περιφέρεται σε δεξιώσεις και ταξίδια άσκοπα αφού δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο. Παίρνει μέρος και στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, οπότε.. σωθήκαμε.

Χ. Παμπούκης: Αυτός έμεινε στα fast track γιατί κατά τα άλλα δεν τον έχουμε δει πουθενά. Παγωμένες επενδύσεις, αποτυχημένες συζητήσεις, οι Καταριανοί όλο έρχονται κι όλο τους χάνουμε. Μηδέν εις το πηλίκο για τον αρχικηπουρό.

Γ. Ραγκούσης: Δε λέμε, έκανε τον Καλλικράτη, αλλά τον άφησε χωρίς λεφτά να ψυχορραγεί.. Κι έπειτα εξαφανίστηκε. Στον συντονισμό της κυβέρνησης απέτυχε, βγάζει την ουρά του έξω από κάθε καυτό θέμα (μεταναστευτικό, Κερατέα) και ετοιμάζεται τώρα για τη μεγάλη σφαγή των δημοσίων υπαλλήλων και των μισθών τους. Άραγε, έχει να μας πει για το πόσα εξοικονόμησε από τις λιμουζίνες που έκοψε;

Τ. Μπιρμπίλη: Ο ακτιβισμός στην κυβέρνηση ή ίσως η μοναδική υπουργός που κάνει με ευχαρίστηση το ρόλο του κηπουρού και της ενασχόλησης με το πράσινο. Μηδέν εις το πηλίκο κι αυτή, μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση, την κράζουν όλοι που εμποδίζει τις επενδύσεις δήθεν στο όνομα του περιβάλλοντος.

Δ. Δρούτσας: Ανύπαρκτος υπουργός Εξωτερικών. Ούτε η ΑΟΖ δεν ξέρει που βρίσκεται, χωρίς καμιά σοβαρή πρωτοβουλία. Έγινε πανελληνίως γνωστός όταν είπε να κοπούν τα προνόμια των βουλευτών. Μα γι’ αυτό το είπε: Για να γίνει ντόρος.
Αυτοί είναι κατά βάση οι κηπουροί της κυβέρνησης. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι αποτυχημένοι υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά εκείνοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: