Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο πρωθυπουργός της χώρας παγιδευμένος στους φόβους του



 


Στο καναβάτσο, στην κυριολεξία στα σχοινιά, βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας. Αμήχανος και αδύναμος. Και το χειρότερο απ΄όλα εκβιαζόμενος από τον Πάστορα και τον Βενιζέλο οι οποίοι θέλουν να εφορμήσουν (μαζί με τα κομματικά τους στελέχη) στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα σε πόστα που έχουν τα πολλά λεφτά!
Όποιος νομίζει ότι ο Πάστορας κόπτεται για τον λαουτζίκο και το χαράτσι είναι γελασμένος. Βουλιμικός με την εξουσία είναι ο Πάστορας και τα παστοράκια του-βλέπε Ψαριανός, φεράρι, η ζωή είναι μικρή για να μην κάνεις αρπαχτή.
Πως όμως βρέθηκε ο Σαμαράς στα σχοινιά; Τι συνέβη; Αυτό που συνέβη δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό προσωπικών  επιλογών και  ολέθριων σφαλμάτων.
Το πρώτο οδυνηρό λάθος του Σαμαρά-το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς αποδεικνύεται εκ των υστέρων-ήταν η επιλογή του “τεχνοκράτη” Στουρνάρα για το υπ. Οικονομικών. Κανείς δεν πίστευε ότι ένας τεχνοκράτης με περγαμηνές θα αποδεικνύονταν τόσο ολίγιστος στην πράξη.

Ο Στουρνάρας που μιλούσε-ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ για ανάπτυξη-ως υπουργός Οικονομικών κάνει ότι μπορεί για να την αναχαιτίση. Η μάλλον αυτά μπορεί να κάνει, δηλαδή να κρεμασθεί από το χυδαίο και με φασιστικό τρόπο επιβληθέν χαράτσι του Βενιζέλου.

Η σταδιοδρομία του Στουρνάρα στο Οικονομικών εξαντλείται σε γονυπετίες στο καροτσάκι του Σόιμπλε και σε εξάρτηση από το χαράτσι της ΔΕΗ. Αυτός είναι ο τεχνοκράτης Στουρνάρας. Αυτόν τον υπουργό για πολλούς μήνες ο Σαμαράς τον είχε αφήσει να κάνει κουμάντο εν λευκώ.
Πάμε παρακάτω. Στο μεταξύ ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται άβουλος και αδύναμος να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων του άθλιου δημόσιου τομέα αλλά και των αποκρατικοποιήσεων.

Οι πολίτες που θέλουμε να αλλάξει η Ελλάδα, εδώ και μήνες παρακολουθούμε άναυδοι τον Μανιτάκη (αυτόν τον Μαυρογιαλούρο των δημοσίων υπαλλήλων) να βγάζει γλώσσα στον πρωθυπουργό υπερασπιζόμενος ακόμη και τους διεφθαρμένους από τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι παραμένουν στην θέση τους. Ο Σαμαράς λοιπόν δεν τολμά να ακουμπήσει τους δημοσίους υπαλλήλους.

Άρα μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να κάνει, πάπαλα. Μπορεί να κάνει αποκρατικοποιήσεις ο πρωθυπουργός μας; Δύσκολα! Εδώ μιλάμε για προσωπική τραγωδία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωηρού η ανανέωση της σύμβασης ΟΠΑΠ-Ιντραλότ μπήκε στο τραπέζι του ΤΑΙΠΕΔ από την πίσω πόρτα (του Μαξίμου) μια και το ΔΣ είχε αποφασίσει να μην την ανανεώσει πριν την πώληση του αμαρτωλού Οργανισμού.

Ο Σαμαράς κουβαλάει από το παρελθόν ιστορικά χρέη (βλέπε Συμπιλίδης) με αποτέλεσμα να διαρρέεται από  το Μαξίμου πως αν δεν κάνει το χατήρι του Σωκράτη, εκείνος θα τον ρίξει από την κυβέρνηση. Μιλάμε για κατάντια αλλά τα γεγονότα δεν μας διαψεύδουν. Μάλιστα ο Σαμαράς είδε πρόσφατα  γι αυτό το λόγο και την γερμανική πολυεθνική η οποία έχει ενδιαφέρον για το λειτουργικό-λογισμικό (και) του ΟΠΑΠ.
Η πώληση του ΟΠΑΠ λοιπόν πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. Η ίδια εικόνα και με την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Οι Αμερικανοί με τίποτε δεν θέλουν να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους και όταν ο Ομπάμα βρέθηκε στη Μεσόγειο έστειλε μήνυμα στον Σαμαρά εξαναγκάζοντας τον Νετανιάρχου να τηλεφωνηθεί με τον Ερντογάν  απειλώντας έτσι να ανατινάξει τις σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.
Άρα κι εδώ πάπαλα. Από την άλλη η Τρόικα που γνωρίζει τις εξαρτήσεις και τις αδυναμίες του Μαξίμου πιέζει να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις με μοχλό πίεσης την συγχώνευση Εθνικής-Εurobank!  Oι Τροικανοί επιχειρούν να τινάξουν στον αέρα την συγχώνευση των δύο τραπεζών!
Αυτή είναι η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Σάκος του μπόξ ανάμεσα στους Πάστορα, Βενιζέλο, Αμερικανούς, Ρώσους, Τρόικα και την διαπλοκή.
Πως τα κατάφερε έτσι; Ποιος φταίει; Κατά τη γνώμη μας η δική του απραγία. Φοβάται και τα θηρία οσμίζονται τον φόβο του. Αξίζει όμως να κυβερνάς φοβισμένος μια χώρα; Καλύτερα πάρε την Γεωργία και φύγε μακριά από τους φόβους σου...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: