Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Έχω τον έλεγχο των πιο κρυφών accounts σου!

                     
            

Το να έχει ένα account πολιτική άποψη,θέση και να εδηλώνεται ανοικτά υπέρ κάποιου κόμματος δεν είναι κακό!Ούτε είναι κακό κομματικά στελέχη να έχουν account και μέσα απο αυτό να προσπαθούν να στηρίξουν το κόμμα τους!Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι!
Το πρόβλημα είναι όταν το παιχνίδι αυτό δεν παίζεται με τίμιο τρόπο!Υπάρχουν accounts τα οποία δηλώνουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο κόμματα και πολιτικές δεσμευσεις,αλλά μόνο έτσι δεν είναι!Συνήθως είναι άτομα που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και δεν θέλουν να πάρουν δημόσια θέση υπέρ κάποιου κόμματος!Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κάποιος έχει δύο άσχετα μεταξύ τους accounts και με το ένα γλύφει ένα κόμμα και με το άλλο ένα άλλο!(το έχω δεί πολλές φορές,ειδικά σε άτομα που κινούνται στον χώρο της αντιπολίτευσης).
Εκτός απο αυτά τα ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ (ο θεός να τα κάνει) accounts υπάρχουν και πολλά κρυφά κομματικά accounts δευτερα, τρίτα και τέταρτα ακόμα,που ελέγχονται απο κομματικά γραφεία και έχουν ένα μόνο σκοπό:ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ACCOUNTS.
Ένα χαρακτηριστικό αυτών των accounts είναι πώς δεν ακολουθούν,ούτε τα ακολουθούν πολλά άτομα ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΑΔΕΣ TWEETS!Υπάρχει πχ account με 80 follow-followers και 3000 σχεδόν tweets όλα με mention σε πολιτικούς αντιπάλους!
Τα τρολ αυτά μοιάζουν αρκετά με τους υπαλλήλους των εισπρακτικών που παίρνουν τηλέφωνα σε όσους χρωστάνε. Είναι αρχικά αυτοί που έχουν λίγο χιούμορ και σε βρίζουν με το γάντι,μετά οι πιο σκληροί που είναι πολύ επιθετικοί και τέλος οι πιο αγριεμένοι που έχουν σαν σκοπό να σε κάνουν να τους βρίζεις και μετά να κάνουν τα Εκτός απο τα καθαρά κομματικά τρόλ υπάρχουν και άτομα που τα χρησιμοποιούν τα κόμματα με διάφορα ανταλάγματα (όχι πάντα χρηματικά) και υποσχέσεις! Συνήθως βρίσκουν άτομα που έχουν ένα ταλέντο στο γράψιμο,γράφουν πετυχημένα στο twitter και έχουν και κάποιο μικρούλη blog!Τους υπόσχονται προβολή στο blog τους με αντάλαγμα τη στήριξή τους!Βρίσκουν έτσι άτομα τα οποία δεν έχουν κομματικό χρώμα στο account τους,τους βάζουν να ανοίγουν συζητήσεις για πολιτικά θέματα που θέλουν,μιλάνε με τον κόσμο,παίζουν με τα RT και παράλληλα προβάλουν άρθρα απο blogs και sites που τους εξυπηρετούν!
  Ένα άλλο αδύνατο σημείο των τρόλ αυτών είναι η ανάγκη για δημοσιότητα και προβολή!Πιστευουν πως επειδή θα βρίσουν κάποιον στο twitter(ειδικά κάποιον διάσημο πολιτικό)θα τους μάθει όλος ο twitterόκοσμος,λές και κάτι έγινε!
Πρίν απο μέρες είχα δεί ένα βιογραφικό στο οποίο αναφερόταν μέσα και το account που είχε ο ενδιαφερόμενος για  την δουλειά,με το ψευδώνυμο του και υπερήφανα δηλωμένο  τον 4ψήφιο αριθμό των follower του!Ο κύριος αυτός είναι αρκετά γνωστό τρολ!(ακόμα γελάω).
Κρυφά accounts βέβαια δεν έχουν μόνο τα κόμματα,αλλά και πολλά άλλα γνωστά και δημόσια πρόσωπα! Υπάρχουν πολλοί διάσημοι που ακολουθούν για λόγους prestige  απο το επίσημο account  τους ελάχιστα άτομα και τους ακολουθούν χιλιάδες και έχουν άλλα δευτερα accounts για να παρακολουθούν τί παίζει!Το πιο έξυπνο βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αντί να φτιάχνει ο άλλος ένα δευτερο account  να φτιάξει μία ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ με την οποία θα μπορεί να παρακολουθεί όποιον θέλει χωρίς να του κάνει FOLLOW!
Το πιο γελοίο είναι όταν φτιάχνει κάποιος κρυφά accounts για να κάνει follow στον εαυτό του..... Δεκάδες πολιτικοί έχουν στους followers τους πολλά τέτοια accounts μιάς χρήσης!
Το συμπέρασμα είναι πως υπάρχουν άνθρωποι στα κομματικά γραφεία που πληρώνονται για κάνουν αυτή την δουλειά που κάνουν συνήθως τα 15χρονα στο twitter,κρυφά accounts που τρολάρουν και βρίζουν αντιπάλους,ανεβάζουν τον αριθμό των followers του κάθε πολιτικού και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι πίσω απο αυτά βρίσκεται ο τάδε σύμβουλος του τάδε κόμματος!Αν ζούσε ο Γκέμπελς πολλούς απο αυτούς θα τους αντέγραφε σίγουρα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

It is appropriate time to make some plans for the future
and it's time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

Feel free to surf to my web-site how to find a guy

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο σχόλιο ειναι τρόλ εγω λεω να το αγνοήσουμε

Παναγιώτης