Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: Να μην τολμήσουν να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Ελληνα



«Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του Μνημονίου και για την Ευρώπη η ανατροπή της λιτότητας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, προαναγγέλλοντας τον ανένδοτο αγώνα μέχρι να πέσει  η κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας είπε πως το πραγματικό δίλημμα που θα καθορίσει τη πορεία του τόπου για τα επόμενα χρόνια είναι «Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Με άλλα λόγια: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας πως η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είναι μονόδρομος για τη προοπρική της χώρας και την απαντοχή του λαού.
«Η λύση της διαγραφής χρέους και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, πρόσθεσε, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ευρώπη και τους λαούς της ενώ η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και ο αναπτυξιακός αναπροσανατολισμό κάθε κονδυλίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «Έχουμε σχέδιο να χρηματοδοτήσουμε την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με moratorium στην αποπληρωμή των τόκων, στο πλαίσιο μιας συνολικής και οριστικής ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης».
«Να μην τολμήσουν να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Ελληνα»
Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, και -με αφορμή τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας- διεμήνυσε στον Αντώνη Σαμαρά «να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενο», λέγοντας πως «ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος, ως εντολοδόχοι των δανειστών, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για το σπίτι του δανειολήπτη».
«Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα σεισάχθεια», εκτελεί τις εντολές της τρόικας και απασφαλίζει τη βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Αντί η κυβέρνηση να «κουρέψει» τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να «κουρέψει» την περιουσία του μέσου πολίτη. Και τώρα αποδεικνύεται και αυτή η αλήθεια.
Προσωπική επίθεση σε Βρούτση, Μητσοτάκη, Μιχελάκη
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε- όχι για πρώτη φορά- προσωπική αναφορά στους υπουργούς της συγκυβέρνησης.
«Ο κύριος Βρούτσης επεξεργάζεται ακόμα χειρότερο εργασιακό καθεστώς, μέτρα διευκόλυνσης των απολύσεων, νέα περικοπή στις συντάξεις, μείωση του κατώτερου μισθού... Ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Μιχελάκης, ψαρεύουν σε θολές δεξαμενές για να βρουν τις χιλιάδες των ανθρώπων που θα πεταχτούν στο δρόμο, που θα χάσουν τη δουλειά τους, θα μπουν στο μύλο της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας, ή όπως αλλιώς βαφτίζουν τώρα τη βαρβαρότητα».
«Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Το βλέπει και ο κ. Σαμαράς που κρατάει το τιμόνι και κάνει πως δε καταλαβαίνει. Βλέπει τα φώτα της πρόσκρουσης να έρχονται καταπάνω μας και υποκρίνεται ότι βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «Δεν αρκεί άλλο να διαπιστώνουμε το αδιέξοδο. Πρέπει να αρπάξουμε το τιμόνι, να πατήσουμε φρένο και να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά».
«Ακόμη και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση την έκαναν σταυρόλεξο»
Σχολιάζοντας τα ευτράπελα της μείωσης στον ΦΠΑ είπε πως «τόσο παροιμιώδης η ανικανότητά τους. Που ακόμα και ένα απλό μέτρο, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, το έκαναν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Και το έστειλαν στους εστιάτορες και τους καταναλωτές. Και έτσι πρόλαβαν και υποθήκευσαν την όποια αποτελεσματικότητά του».
«Γιατί, τελικά, αλλάζουν όλα για να μην αλλάξει τίποτα. Γιατί με τις επιμέρους ρυθμίσεις στην εφαρμογή του μέτρου το τελικό όφελος στις τιμές για τον καταναλωτή – αν υπάρξει – θα είναι δυστυχώς μικρό. Εκτός αν μάθουμε να τρώμε χταπόδι πίνοντας, αντί για ούζο, πορτοκαλάδα. Και να πίνουμε τον εσπρέσο σε τραπεζοκαθίσματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η μείωση στα εισοδήματα των πολιτών που συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια, είναι πολύ μεγαλύτερη από τη μείωση στο ΦΠΑ για όσους πίνουν καθιστοί τον καφέ τους»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: