Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συνταγή για απολύσεις, άγριο φοροκυνηγητό και «χαράτσι» στα ακίνητα


«Συνταγή» για απολύσεις, άγριο φοροκυνηγητό και «χαράτσι» στα ακίνητα. Οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις απειλούν το πρόγραμμα, υπογραμμίζει το ΔΝΤ στη έκθεσή του για την Ελλάδα. Προβλέπει μεγάλη ύφεση και για το 2013, της τάξεως του 4,2% - Τι ζητά για φόρους και εργασιακά.



Χρειάζονται και άλλα μέτρα από την κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και νέο «κούρεμα» χρέους από την ΕΕ για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, είναι το μήνυμα που στέλνει σε Ελλάδα και εξωτερικό το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην έκθεσή του όμως οι ελεγκτές δεν μιλάνε για δικά τους «λάθη» (στη συνταγή, στον πολλαπλασιαστή κλπ). Αντιθέτως τονίζουν ότι η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα και η δημοσιονομική προσαρμογή γίνεται διαρκώς πιο επώδυνη επειδή η ίδια καθυστερεί να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο!

Στην έκθεση τονίζεται ότι «το υψηλό κόστος προσαρμογής αντανακλά την καθυστέρηση, την διστακτική και αποσπασματική εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Εσωτερικές πολιτικές κρίσεις  ενισχύουν συμφέροντα που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις,  ενώ οι μεταρρυθμίσεις δεν απέκτησαν την «κρίσιμη μάζα» που απαιτείται για να αντιστρέψουν το επενδυτικό κλίμα. Το ΔΝΤ τονίζει την ευθύνη ης κυβέρνησης να προχωρήσει «με ταχύτητα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και θα μειώσουν τον πόνο της περαιτέρω προσαρμογής».

Πηγή:  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: