Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Να ενωθούν κόντρα στους εκβιαστές-δανειστές!



“Δεν υπάρχει από μηχανής Θεός” για την Ελλάδα, γράφει στη στήλη του στην Telegraph ο γνωστός αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard και καλεί την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συστήσουν ένα καρτέλ δανειοληπτών και να αντιμετωπίσουν τους εκβιαστές πιστωτές τους από θέση ισχύος.
"Οι χώρες που είναι παγιδευμένες στην ύφεση και τη μαζική ανεργία μπορούν να υπαγορεύσουν το δικό τους τέλος σε αυτή την υπόθεση, αλλά θα πρέπει πρώτα να εκπαραθυρώσουν τις τρομαγμένες ελίτ τους" γράφει.
Σύμφωνα με τον Evans-Pritchard, η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ φέρνει στην επιφάνεια το θέατρο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Και αυτό γιατί παρά το haircut στα ομόλογα επενδυτών που πίστεψαν τις δεσμεύσεις ότι κανένα μέλος του ευρώ δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει, το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει στο 176% του ΑΕΠ φέτος.
Και για να μειωθεί, απαιτείται ένα haircut στα δάνεια διάσωσης. Σε αυτό το σημείο, η Angela Merkel θα πρέπει να εξηγήσει στην Bundesbank γιατί εγγράφει μεγάλες ζημιές στον προϋπολογισμό, οδηγώντας ενδεχομένως σε περικοπές των επιδομάτων των Γερμανών.
Αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και για να κρατηθούν τα προσχήματα, ούτε και αμέσως μετά, σημειώνει η Telegraph. Έτσι, η δύσκολη απόφαση αναβάλλεται για κάποια στιγμή μέσα στο 2014, αλλά ακόμα και τότε, ίσως να μην παρθεί καθόλου, εκτός και εάν οι Έλληνες αρχίσουν να παίζουν πιο σκληρό παιχνίδι.
“Επομένως, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να γονατίζεται, κατά τη βολή του εκλογικού ημερολογίου της Β. Ευρώπης και γιατί οι ελίτ που κυβερνούν την Ελλάδα αρνούνται να παραδεχθούν ότι η παραμονή στην ΟΝΕ μπλοκάρει την ανάκαμψη”, τονίζει το άρθρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: