Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

O ΤΣΙΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ

Το νέο σκέρτσο του ταλαντούχου ΧάρηΘεοχάρη.
Θα μας ξεφωνίζει στο πλυσταριό!




O ανεκδιήγητος Χάρης αποφάσισε ξεμπροστιάζει-λέει-δημοσιοποιώντας το όνομα στο διαδίκτυο, όσους δεν κάνουν δηλώσεις  ΦΠΑ!
Λέμε λοιπόν στο Χάρη Θεοχάρη, ότι αυτό αποτελεί διαφήμιση. Δυσφήμιση είναι να είσαι καλοπληρωτής σε αυτό τον άθλιο και άδικο πέρα για πέρα κρατικό μηχανισμό, οπότε ρε μπαγάσα βάλε το μυαλό σου να δουλέψει, ώστε να σκεφτείς κάτι πιο αποτελεσματικό.

Λίστες με επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν υποβάλουν καν δηλώσεις ΦΠΑ, σχεδιάζει να αναρτά στο διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών. Απειλεί έτσι να θέσει «εκτός αγοράς» δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ στο δημόσιο.

Σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών εξετάστηκαν μέτρα και κυρώσεις που θα βάλουν φραγμό στην συνήθη πρακτική πολλών επιχειρηματιών να μην υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ κάθε μήνα ή τρίμηνο. Λόγω της έλλειψης ρευστότητος 1 στους 4 επιτηδευματίες δεν υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ, ακόμα και αν δεχτούν όχληση από την εφορία. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 70.000-100.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες παρακρατούν συστηματικά τον φόρο και προτιμούν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, παρά να πληρώσουν έστω και μία δόση –από τις τρεις που προβλέπει ο νόμος- για το ΦΠΑ που οφείλουν.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη το μηχανισμό και θα δημοσιεύει στο διαδίκτυο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου των επιτηδευματιών αυτών, δυσφημίζοντάς τους στην αγορά. Απειλεί όμως με πρόστιμα ακόμα και όσους συναλλάσσονται μαζί τους.

Από το 2011 υπάρχει η νομοθεσία δημοσιοποίησης στοιχείων φοροπαραβατών, προκειμένου να ενημερώνονται οι συναλλασσόμενοι με αυτούς. Μεταφέρει μάλιστα σε αυτούς την ευθύνη να ελέγχουν με ποιον συναλλάσσονται, με κίνδυνο να βρεθούν μπλεγμένοι και αυτοί σαν παραβάτες! Για το σκοπό αυτό η ΓΓΠΣ έχει ετοιμάσει ήδη και ηλεκτρονική εφαρμογή αναγνώρισης των ΑΦΜ νομικών προσώπων μέσω διαδικτύου.

Έτσι, τιμολόγια για πωλήσεις που θα εκδίδουν ή λαμβάνουν νόμιμες επιχειρήσεις από παραβάτες, δεν θα αναγνωρίζονται προς έκπτωση φόρου κατά τον  έλεγχο από την εφορία.
Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια: