Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 14,5 ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...

Προβάδισμα 14,5 μονάδες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα...
με νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 36,5%, η ΝΔ 22%, τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με ποσοστό 6,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5% και το ΠΑΣΟΚ με 4%. Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη φαίνεται πως διατηρεί τα ποσοστά που εξασφάλισε στις τελευταίες εκλογές, με 1,8%.







Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ενός δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία με τους δανειστές από τους πολίτες, το 37% υποστηρίζει πως «ναι/μάλλον ναι» πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, ενώ το 61,9% λέει «όχι/μάλλον όχι». Μόλις στο 1,1% όσοι απαντούν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».



Ωστόσο, οι δύο στους τρεις από τους ερωτηθέντες δεν θέλουν εκλογές, σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ειδικότερα, σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, το 72,2% δεν πιστεύει πως πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες βουλευτικές εκλογές, το 26,3% τάσσεται υπέρ πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ το 1,5% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: