Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν η καυτή πατάτα περάσει στα χέρια των κατ΄ ευφημισμόν εταίρων μας


Γράφει ο Μαγια
Κορυφώνεται ο λυσσώδης ανθελληνισμός της Γερμανικής καγκελαρίας, με την εγχώρια Πέμπτη Φάλαγγα να αναπαράγει την καταστροφολογία, πλειοδοτώντας στην καλλιέργεια κλίματος μοιρολατρίας, υποταγής και ραγιαδισμού.
Κάθε βράδυ στις οκτώ …χρεοκοπούμε. Μετά ανασαίνουμε για μερικές ώρες και το πρωί, με το που αρχίζει η πρωινή «ενημέρωση», πέφτουμε και πάλι στα τάρταρα. Προεξοφλούν τη χρεοκοπία και το χαίρονται κιόλας, οι άθλιοι!
Στο απόσπασμα η κυβέρνηση, επειδή δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις των δανειστών για συνέχιση της πολιτικής της σκληρής λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, που πλήγωσε βαθιά τη χώρα και τον λαό.

Πλούσιο το μενού της προπαγάνδας τρόμου, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις συμπληρώνεται από τα ακροδεξιά «πιάτα» του Σαμαρά.
Ο Τσίπρας, πρέπει να διασυρθεί, να προσκυνήσει, να γίνει Σαμαράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση να υποκύψει στις απειλές και τους εκβιασμούς και να εφαρμόσει τις μνημονιακές πολιτικές. Δηλαδή, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέα αύξηση φόρων και ΦΠΑ, νέα συρρίκνωση κοινωνικών παροχών, «ευελιξία» στις απολύσεις, επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«Χωρίς Μνημόνια δεν υπάρχει χρηματοδότηση» σκούζει το σύστημα της κλεπτοκρατίας στους μιναρέδες της Διαπλοκής.
Ιδού, και το άρτι διακινηθέν, εκ της τραπεζοκρατίας, νέο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα: «Τι θα προτιμήσουμε μεταξύ της χρεοκοπίας της Ελλάδος, που θα στοιχίσει 100 δισεκ. και του νέου μνημονίου, που θα στοιχίσει βραχυχρόνια 6 με 8 δισεκ. ευρώ;»
Ουδείς ολιγάρχης, διαπλεκόμενος μιντιάρχης και πολιτικός υπάλληλος των ξένων νεοαποικιοκρατικών κέντρων συζητά το αυτονόητο, ότι «μια έξοδος από το ευρωπαϊκό νόμισμα θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και στο ευρωσύστημα».
Τρέμουν στην ιδέα ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό, χωρίς εκπτώσεις που θα ακυρώσουν το προεκλογικό πρόγραμμά της. Με πραγματικές μεταρρυθμίσεις κι όχι απορυθμίσεις που θα διαλύσουν την Ελληνική κοινωνία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Βερολίνο και οι εγχώριοι συνεργάτες του θέλουν την Ελλάδα φτωχή επαρχία του Δ’ Ράιχ. Και επειδή δεν τους βγαίνει, τραβάνε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ το σκοινί μπας και μας σπάσουν.
Θα επιμείνουν να ζητούν «όλο το Μνημόνιο για όλα τα λεφτά». Μπορεί ο Σόιμπλε, να διατάξει ακόμη και…εκτελέσεις, αλλά δεν θα τολμήσουν να διακινδυνεύσουν πιστωτικό γεγονός.
Κοντολογίς. Από τους χειρισμούς και τις επιλογές της κυβέρνησης εξαρτάται αν η καυτή πατάτα περάσει στα χέρια των κατ΄ ευφημισμόν εταίρων μας. Πως θα την διαχειριστούν, θα είναι η δική τους αγωνία.
ΥΓ. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μαγαζί γωνία!…olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: