Kυλιόμενη δημοσκόπηση που έχει στην διάθεσή της η γερμανική εφημερίδα BILD αποτελεί στην πραγματικότητα την βάση του ρεπορτάζ της για πρόωρες εκλογές στην Αθήνα.
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" μίλησε με τον Ελληνα υπουργό στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας και όσα ακολουθούν είναι σοκαριστικά για την ΝΔ.
Ο γνωστός γερμανός δημοσιογράφος ξεκινώντας την συζήτηση με τον Ελληνα υπουργό του έθεσε το εξής ζήτημα:
-Η εφημερίδα μου έχει στην διάθεσή της κυλιόμενη δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 40%, την ΝΔ στο 15%, το ΠΟΤΑΜΙ στο 6,5%, την Χρυσή Αυγή στο 6%, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ στο 3,5-4%. Θα μπορούσε με αυτά τα αποτελέσματα ο κος Τσίπρας να προσφύγει εκ νέου σε εκλογές ώστε να κυβερνά απερίσπαστος και χωρίς τα βαρίδια των αντιευρωπαιστών της κυβέρνησης, όπως ο Λαφαζάνης και η πρόεδρος της Βουλής;
Ετσι ετέθη το ερώτημα στον Ελληνα υπουργό από την BILD και ακολούθησε ο γνωστός διάλογος.
Από το ρεπορτάζ κατά την γνώμη μας πιο σοκαριστική είναι η δημοσκόπηση που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 40% και την ΝΔ στο 15%.
Η εφημερίδα εκτιμά πως εάν στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαχωρίσουν την θέση τους ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου θα εκτιναχθούν ακόμη πιο πολύ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Οταν ο Ελληνας υπουργός ρώτησε τον δημοσιογράφο που βρήκατε την συγκεκριμένη δημοσκόπηση η απάντηση ήταν αποστομωτική:
-Από την Καγκελαρία!!!