Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Forbes: Μνημόνιο συνεργασίας Τσίπρα-Πούτιν για τον αγωγό

αλεξης τσίπρας - βλαντιμιρ πουτιν
Τον τρόπο για να… απεξαρτηθεί η Ρωσία από τα εδάφη της Ουκρανίας ψάχνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και, σύμφωνα με την ανάλυση του περιοδικού Forbes, βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.Ο αναλυτής Κένεθ Ραπόζα επισημαίνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βοηθήσει την Τουρκία να γίνει η νέα Ουκρα Τσίπρας και Λαφαζάνης, αναφέρει το Forbes, φέρονται να υπέγραψαν «μνημόνιο συνεργασίας» με την Gazprom και τη ρωσική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσουν τον αγωγό στην Τουρκία και να διαφοροποιηθούν οι αποστολές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Όπως αναφέρει το Forbes, μπορεί η Ελλάδα να μην μοιάζει με τον τέλειο σύμμαχο, αλλά η γεωγραφική της θέση θα βοηθήσει τις εταιρείες φυσικού αερίου σε Τουρκία και Ρωσία να το διοχετεύσουν προς την Ευρώπη.
Η Gazprom ήλπιζε να συνεργαστεί με αρκετές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ωστόσο, οι κυρώσεις εναντίων της Ρωσίας οδήγησαν στο τέλος του αγωγού South Stream με την Gazprom και άλλες εταιρείες να αναζητούν νέους συνεργάτες. Η Τουρκία είναι ένας από αυτούς.
Άλλωστε, η σύνδεση με την Ευρώπη μέσω διαδρομών γύρω από την Ουκρανία είναι μια αναγκαία δαπάνη για την Gazprom. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των κερδών της Gazprom. Και τώρα ο Τσίπρας, δίνει στην Ρωσία αυτό που θέλει.onpolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: