Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

«Ζήτω οι ΑΝ.ΕΛΛ.!» του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

01

Γιώργος Ανανδρανιστάκης από την ΑΥΓΗ 
Έπρεπε να πνιγούν 900 άνθρωποι στη Λαμπεντούζα, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, για να μπει φρένο στην τρομολαγνεία των καναλιών. Σκιάχτηκαν λίγο, ντράπηκαν άλλο τόσο, έβαλαν πιπέρι στη γλώσσα και έκοψαν προσωρινά τις χυδαιότητες περί «λαθρομεταναστών», «υγειονομικών βομβών» και ανοικτών συνόρων που προσελκύουν τους κολασμένους της γης στην Ελλάδα. Άκουσαν οι δυστυχείς ότι έχει ανοιχτά σύνορα στην Ελλάδα και σάλπαραν για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα.
Τα κανάλια κατάπιαν, έστω και προσωρινά, τις φαρμακόγλωσσές τους, σε αντίθεση με τη Ν.Δ., που δεν ξαποσταίνει ούτε στιγμή. Τίποτα δεν σταματά τη Ν.Δ., ούτε η θέα των πνιγμένων παιδιών δεν μπορεί να καταστείλει την κακία των ακροδεξιών που μας έλαχαν. Ανήμερα του ναυαγίου στη Λαμπεντούζα, την ώρα που το Λιμενικό της Ιταλίας μάζευε πτώματα από τη θάλασσα, οι άθλιοι εξέδωσαν non paper που έλεγε ότι «με την πολιτική που ακολουθείται, η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που προσελκύει λαθρομετανάστες, κάτι που δεν το κάνει ούτε η Ισπανία, ούτε η Ιταλία, ούτε η Μάλτα, ούτε η Κύπρος».
Τα έγραψαν αυτά η νεοδημοκράτες την 20ή Απριλίου, είπαν ότι η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με την Ιταλία την ημέρα που οι μετανάστες πνίγηκαν στις ακτές της Ιταλίας! Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», αλλά ο Κύριος τους έχει απολέσει από καιρό. Μωροί ήταν από παλιά, βλακείες έλεγαν, βλακείες συνεχίζουν να λένε. Μιλούν, οι απάνθρωποι, για «λαθρομετανάστες» πάνω από τα ζεστά πτώματα, τα γυναικόπαιδα παραμένουν λαθραία ακόμη και μετά τον θάνατό τους. Δεν είναι πλέον «λαθρομετανάστες», κύριε Σαμαρά, είναι «λαθρομεταστάντες». Ρωτήστε τον κ. Γεωργιάδη, που είναι αρχαιομαθής.
Οξείες θέσεις -όχι πάντως σαν του Σαμαρά- για το μεταναστευτικό είχαν και εξακολουθούν, ίσως, να έχουν και οι ΑΝ.ΕΛΛ. Κι όμως, στο πρόσφατο ρατσιστικό κρεσέντο των ΜΜΕ και της Ν.Δ., οι ΑΝ.ΕΛΛ. στάθηκαν σπαθιά. Δεν απομακρύνθηκαν ούτε εκατοστό από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, δήλωσαν ευθαρσώς ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και ανθρωπιστικό, την ώρα που οι άλλοι, οι και καλά προοδευτικοί, τα ΠΑΣΟΚΙΑ και τα ΠΟΤΑΜΙΑ, κορυβαντιούσαν χέρι – χέρι με τον Άδωνι και τον Βορίδη.
Να τα λέμε, να τα γράφουμε, να τα αναγνωρίζουμε. Δεν είναι αυτονόητα αυτά, όπως δεν ήταν αυτονόητη και η στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. στο νομοσχέδιο του κ. Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τις υπόλοιπες αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα. Με τις ψήφους των ΑΝ.ΕΛΛ. πέρασε το νομοσχέδιο. Δύσκολη απόφαση για τον αρχηγό και τους βουλευτές ενός κόμματος με ρίζες στον χώρο της Δεξιάς.
Κατά τα άλλα, οι ΑΝ.ΕΛΛ., σύμφωνα με πλήθος αναλυτών και λοιπών παραγόντων, είναι κόμμα ακροδεξιό, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που τσαλαβουτάνε στην ανθρωπιά και την πρόοδο. Δεν χρειάζονται πολλά – πολλά: Φανταστείτε πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχηματίσει κυβέρνηση με τον Σταύρο. Ούτε να το φανταστείτε δεν μπορείτε…
anemosantistasis.blogspot.gr

ΤΟ Βίντεο

Ο συντάκτης της Σφήκας και του Άνεμου Αντίστασης Χρήστος Σιούλας, τον Οκτώβρη του 2013 στην εκπομπή «στον ενικο», είχε κάνει ερώτηση στον Πάνο Καμένο για τις διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ. ΕΛΛ πάνω στο μεταναστευτικό και τα Εθνικά θέματα.Προβλέποντας την ανάγκη συνεργασίας των δυο κομμάτων για την σωτηρία της πατρίδας μας. Δείτε το βίντεο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: