Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Σόιμπλε «τελειώνει» τα σενάρια τρόμου και πλέκει το εγκώμιο Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


“ Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Brookings ”

Απάντηση σε όσους διακινούν σενάρια τρόμου για υποτιθέμενο «Grexit» και αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Brookings. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κλήθηκε να απαντήσει για δικές του τοποθετήσεις, αλλά και για δημοσιεύματα μερίδας του διεθνούς Τύπου, για το αν υπάρχει η πιθανότητα εξόδου μίας χώρας από την ευρωζώνη. «Θέλω να πω σε όλους να πιστέψουν ότι αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας, τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική. Ότι και αν συμβεί στην Ευρώπη, δεν θα πάρουμε το ρίσκο να διακινδυνεύσουμε την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε ότι «γνωρίζουμε την πολιτική μας ευθύνη», για να προσθέσει ότι «ξέρω ότι θα έχετε τον Έλληνα συνάδελφό μου το απόγευμα. Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ένας πολύ έμπειρος οικονομολόγος και μπορείτε να ακούσετε όσα έχει να πει». 
Periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: