Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αυτοί βρίσκονται πίσω από τους «Παραιτηθείτε»



Όροι ασύμβατοι φαντάζουν ο κινηματισμός από τη μία και ο (νέο)φιλελευθερισμός από την άλλη, χωρίς αυτό να αφαιρεί το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη για συμμετοχή σε κινηματικές διαδικασίες. Ωστόσο, χρήζει σχολιασμού το πολιτικό και συνδικαλιστικό παρελθόν των πρωτεργατών αυτού του κινήματος, που η αλήθεια είναι έχει συζητηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα.


Από τις παρυφές του φιλελευθερισμού μέχρι την άκρα δεξιά, οι «Παραιτηθείτε» αποτελούν ένα ιδιάζον κίνημα όσων ζητούσαν επιτακτικά την αποδοχή της πρότασης Γιούνκερ το καλοκαίρι, ψηφίζοντας «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Το κινηματικό παραπαίδι των «Μενουμευρωπαίων» τώρα άλλαξε επωνυμία και θα συγκεντρωθεί στις 18:30 στο Σύνταγμα την Τετάρτη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εταιρία φέρεται να ανέλαβε το μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων σε για την εν λόγω συγκεντρωση σε σταθμούς του μετρό. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, σαφώς και δεν είναι κάτι μεμπτό, όμως γεννά το εξής ερώτημα:
Πληρώθηκε η συγκεκριμένη εταιρία για το μοίρασμα των φυλλαδίων και αν ναι, από ποιον;
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με επίσημες και θεσμικές κομματικά ιδιότητες, όπως είναι ο Γιάννης Χουντής, μέλος Γραμματείας Προγράμματος της «γαλάζιας» παράταξης ή ο Θανάσης Χειμωνάς, τομεάρχης Πολιτισμού της Χαριλάου Τρικούπη.
Επίσης, από την εν λόγω διαδικασία δεν θα μπορούσε να μην εντοπιστεί, έστω και διά αντιπροσώπου, το όνομα του Θάνου Τζήμερου, αφού ανάμεσα στους συνδιοργανωτές της καμπάνιας είναι και ο Κωνσταντίνος Κορίκης, μέλος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά».
Ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος είναι και ο «Mr. Κολλαγόνο» μαζί με την φανατική ΟΝΝΕΔίτισσα, Έλλη Παπαγγελή.

Οι συνδιοργανωτές καμπάνιας #παραιτηθείτε:

Iskar Azif (Στάθης Στάικος): Δηλώνει «antisyriza fighter» και σηκώνει προσωπικά το μεγαλύτερο βάρος της καμπάνιας στο Facebook. Αρχιτέκτων-εικαστικός με έδρα το Λονδίνο. Αλφρέντο Σαλτιέλ: Δηλώνει πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος και υπήρξε υποψήφιος της Δράσης στις ευρωεκλογές – ανέβασε τα περισσότερα tweets με hashtag #παραιτηθείτε τις πρώτες ημέρες της καμπάνιας Γιώργος Τσουκαλαδάκης: Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας. Πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής της Ολυμπιακής. Όταν έκλεισε, βάσει της ευνοϊκής ρύθμισης για τους απολυμένους, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στο Υπ. Παιδείας (Διαμαντοπούλου). Ταυτόχρονα, βάση της ίδιας ευνοϊκής ρύθμισης, άνοιξε δική του εταιρεία εισαγωγής υγρού κολλαγόνου. Το μοντέλο Έλλη Παπαγγελή (ΟΝΝΕΔίτισσα, πολιτεύτρια της ΝΔ επί Σαμαρά) ανέλαβε την προώθηση του προϊόντος. Γιάννης Πουλάκης: Διαχειριστής του «Ευρωπαϊκού Μεταρρυθμιστικού Μετώπου», μίας κίνησης που αυτοπροσδιορίζεται ως συνέχεια του «Μένουμε Ευρώπη». Μέλος της ΔΗΜΑΡ. Γιάννης Χουντής: Διευθυντής Ινστιτούτου Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης www.keasm.gr – Μέλος Γραμματείας Προγράμματος ΝΔ Υψηλάντης Τζούρος: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΝΔ (Κουμουτσάκος). * Μάνος Επιτροπάκης: Υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ (φανατικός και πολύ επιθετικός οπαδός του Β. Βενιζέλου). Αρθρογραφεί στο marketnews.gr. * Θανάσης Χειμωνάς: Συγγραφέας και τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. * Ευάγγελος Χατζησπύρογλου: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Φώτης Σαραντόπουλος: Συγγραφέας και αρθρογράφος του logiastarata.gr. Υποστήριξε ανοικτά το Ποτάμι. Κωνσταντίνος Κορίκης: Μέλος του κόμματος Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά» Παναγιώτης Κωστούλας: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά. * Χρήστος Μυτιληνιός: Δημοσιογράφος της Βραδυνής. Αρθρογράφος στο marketnews.gr * Σταματίνα Σταματάκου: Αρθρογράφος στο marketnews.gr * Μαρία Μπινιάκου: Προσωπική φίλη της Έλλης Παπαγγελή Γιάννης Μαυρίδης: Ο διαχειριστής «Κύριος Καθηγητής» του (ακροδεξιού) Παρατηρητηρίου

* Σύμφωνα με το altsantiri.gr, το marketnews.gr φαίνεται ως κοινός τόπος των συνδιοργανωτών, όπου έχουν αρθρογραφήσει όσοι επισημαίνονται με αστερίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: