Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Πως ο ανίκανος Κυριάκος έχει διαλύσει τη ΝΔ σε έξι μήνες - Όλα τα στοιχεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Έξι μήνες συμπληρώνονται από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, με το περίφημο σχέδιο των «111 ημερών» να έχει ναυαγήσει προ πολλού, καθώς καμία από τις προτεραιότητες που είχε θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει υλοποιηθεί.

Σχηματικά, αναφέρουμε ορισμένες βασικές προτεραιότητες και το τι τελικά «επιτεύχθηκε»:

-Αποτελεσματική οργάνωση της ΚΟ

Μόνο αποτελεσματική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό στους κόλπους της ΝΔ, υπάρχει έντονη γκρίνια και διαφωνίες για τη γραμμή που ακολουθεί η ΝΔ, με πρόσφατο παράδειγμα τη χθεσινή αποχώρηση από τη Βουλή, με την οποία «οργίασαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-Στοχοθεσία για τις πρώτες 111 ημέρες

Καμία στοχοθεσία δεν υπάρχει για την ώρα, καθώς ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί το περίφημο σχέδιο της ΝΔ (δουλειά που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης), που θα την καθιστούσε έτοιμη να κυβερνήσει σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, γίνεται «αναμάσημα» παλαιών γενικόλογων και αόριστων τοποθετήσεων περί περικοπών δαπανών. Με λίγα λόγια, επιμονή στη «συνταγή» απολύσεων και περικοπών μισθών και συντάξεων.

-Λιτότερη και αποτελεσματικότερη δομή στη ΝΔ

Σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσε να ειπωθεί πως η ΝΔ «διαπρέπει» κατά κοινή ομολογία, καθώς ο κομματικός μηχανισμός γίνεται πιο…. λιτός. Για την ακρίβεια συρρικνώνεται ταχύτατα εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, ωθώντας τες στα πρόθυρα «λουκέτου». Στα πλαίσια της «λιτότητας» στη δομή, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον εξοστρακισμό της νεολαίας του κόμματος.

-Εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης

Ακόμη ένα «ναυάγιο» σημειώνεται και σε αυτόν τον στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς καταγράφεται εξαιρετικά μεγάλη απροθυμία από στελέχη και οικονομικά «ισχυρούς φίλους» να συνδράμουν στον «έρανο» της ΝΔ.

-Μετακόμιση σε μικρότερο κτίριο

Ακόμα και ο πιο απλός -στην υλοποίηση- στόχος, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Η ΝΔ συνεχίζει να καλείται να πληρώνει (;) υπέρογκα ποσά για την ενοικίαση των γραφείων επί της λεωφόρου Συγγρού, παρά τις δεσμεύσεις περί μετακόμισης ακριβώς μετά το συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με διαρροές «γαλάζιων» στελεχών, η μετακόμιση έχει καθυστερήσει, καθώς υπάρχουν ορισμένα εμπόδια σε σχέση με το νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς.

ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: