Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αλέξη, λυπήσου τον Κυριάκο.Τους έκανες άνω κάτω.

Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras mitsotakis 

Η εκκωφαντική σιωπή του Κ. Μητσοτάκη για την αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή καλύπτεται από τα πυρά των στελεχών της ΝΔ όπου το ένα επιτίθεται στο άλλο. Ταυτόχρονα το μέτωπο κατά του λαϊκισμού που μας υποσχέθηκε ο Κυριάκος άρχισε να διαλύεται πριν γίνει γιατί η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι!

Την ίδια ώρα βουλευτές ετοιμάζονται να παραιτηθούν επιλέγοντας να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό αντί για την έδρα τους στο εσωτερικό και τα 6,5 χιλιάρικα της Βουλής (προφανώς δεν τους συμφέρει οικονομικά). Τι θα κάνει για παράδειγμα η Μαρτίνου (κόρη εφοπλιστή), η Ντόρα (σύζυγος του Ισίδωρου Κούβελου), η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης; Πρέπει εντός 60 ημερών να αποφασίσουν.

Σε πλήρη σύγχυση η ηγεσία της ΝΔ (και με τον Κ. Μητσοτάκη να κρύβεται…) ψελλίζει ότι ήταν λάθος η αποχώρηση. Όμως έτσι «αδειάζει» τα στελέχη της, τα οποία αντιδρούν.

Στη ΝΔ ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα. Ορισμένοι δείχνουν τον Δένδια γιατί έφυγε προκαλώντας επικοινωνιακό μπούμερανγκ. Άλλοι (από την ακροδεξιά πτέρυγα που στήριξε τον Μητσοτάκη) δείχνουν τον Βορίδη ισχυριζόμενοι ότι αυτός πρότεινε την αποχώρηση. Και βέβαια όλο και περισσότεροι «την πέφτουν» στον Γεωργιάδη για πολλούς λόγους: φτιάχνει κομματικό μηχανισμό για πάρτη του σε όλη την Ελλάδα (προσέξτε: κομματικό μηχανισμό), υπονομεύει όλους τους βουλευτές στη Β Αθηνών, κατηγορεί παρασκηνιακά τους πάντες για τα πάντα (ακόμη και τον Μ. Βορίδη που υποτίθεται ότι τα είχαν βρει).

Δείτε την κατάσταση σήμερα στη ΝΔ. Βγαίνει ο εκπρόσωπος τύπου Γ. Κουμουτσάκος (στην ΕΡΤ) και λέει «ενδεχομένως θα έπρεπε να μην είχαμε αποχωρήσει και να μέναμε στη Βουλή». Και ο (μην το ξεχνάμε) αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης συμφωνεί (στο VimaFM): «ενδεχομένως να μην ήταν σωστή η απόφαση να αποχωρήσει από τη Βουλή η ΝΔ». Copy paste οι δύο δηλώσεις – δεν γ γίνονται τυχαία αυτά.

«Εγώ νομίζω ότι ήταν σωστή» η αποχώρηση, απαντά (μέσω RealFM) ο Μ. Βορίδης. Και ο Ν. Δένδιας δίνει δύο συνεντεύξεις την ημέρα (σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ) υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ έπρεπε να αποχωρήσει. Από κοντά ο Ν. Κακλαμάνης είπε (στα Παραπολιτικά) πως «χάρηκε που το κόμμα του δεν υπέκυψε στον καθεστωτικό λόγο της κυβέρνησης και δεν πήγε να ψηφίσει ναι».

Στο μπάχαλο αυτό προσθέστε την γκρίνια για τον Γεωργιάδη ότι δεν εκφράζει τις θέσεις της ΝΔ με τα ακροδεξιά που λέει. Αμ δε, απαντά ο Βορίδης: (στον Real): «εκφράζει κεντρικές φωνές, εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι μέσα στο corpus που ενσωματώνει η ΝΔ», Αλλά αν τα ακροδεξιά που λέει ο Άδωνις είναι η «κεντρική φωνή» της ΝΔ, ο Κυριάκος ασπάστηκε την ακροδεξιά, δεν θα κάνει το κεντροδεξιό άνοιγμα και κοροϊδεύει τους νεοδημοκράτες. Στο τέλος θα μείνουν με τον «Γερούν γερά» Λιαρόπουλο που τους ήρθε από το Ποτάμι… Α, και επειδή το γαρ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, η ΝΔ επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι επειδή δεν έφυγαν και απομονώθηκε πολιτικά. «Παρασύρθηκαν από το λαϊκισμό», λέει ο Γεωργιάδης. «Δεν πρέπει να καταντήσουμε όπως οι βουλευτές άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης», φωνάζει ο Δένδιας που θεωρεί «κατάντια» την παραμονή στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: