Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Αντιδράσεις βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το θέμα της Υγείας


Αντιδράσεις βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το θέμα της Υγείας



Δυσαρέσκεια και «κόκκινες γραμμές» έχει προκαλέσει σε «γαλάζιους» και «πράσινους» βουλευτές η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις εξελίξεις στην Υγεία, αλλά και το «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκφράζουν φόβους ότι η διαδικασία άρσης του «παγώματος» των πλειστηριασμών αλλά και οι αλλαγές στον τομέα της Υγείας μπορεί να εξελιχθούν σε θρυαλλίδα που μπορεί να απειλήσει τη συνοχή της κυβέρνησης και την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.
Ήδη, η προοπτική άρσης των πλειστηριασμών δημιουργεί σκιές στις σχέσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που είτε μέσω παρεμβάσεων στα τηλεοπτικά κανάλια, είτε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση.
Στο μέτωπο της Υγείας, αρκετοί βουλευτές τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας στην τιμολόγηση φαρμάκων.

adwnis


Τα πυρά στρέφονται κατά του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της Υγείας, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φράση συνεργάτη του πρωθυπουργού που είπε: «παρακολουθούμε από κοντά τις κινήσεις του κ. Γεωργιάδη», αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης από το Μαξίμου στο πρόσωπο του υπουργού.

Βουλευτές της περιφέρειας δε, που ζητούν συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη, για να συζητήσουν τα κρίσιμα θέματα της υγείας στους νομούς τους, εισπράττουν την απάντηση του γραφείου του ότι δεν «κλείνουν» ραντεβού. Για να δουν τον υπουργό θα πρέπει να πάνε στο υπουργείο και να περιμένουν να προκύψει κάποια «τρύπα» στο «γεμάτο» πρόγραμμά του, για να τους δεχτεί. Αλλιώς προτείνουν να τον πετύχουν, καθώς πηγαίνει στη βουλή. Από τη μεριά τους βουλευτές σχολιάζουν ότι δεν θα κάθονται με τις ώρες να περιμένουν τον Άδωνι πότε θα τελειώσει με τα κανάλια και τα ραδιόφωνα που βγαίνει κάθε μέρα και σίγουρα δεν θα κάνουν συζήτηση στο «πόδι», με τον υπουργό στην είσοδο της βουλής.

μαξιμου2


Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να «ανοίξει» τα θέματα και να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις όποιες αλλαγές στο καθεστώς των φαρμάκων και των πλειστηριασμών.

Ορισμένοι πάντως βουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και προειδοποιούν ότι δεν θα δώσουν εύκολα την ψήφο τους σε αντιλαϊκά νομοθετήματα.
Στυλιανίδης: Πρέπει να στηριχτεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Ψυχραιμία συνέστησε ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Υγεία και τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο.
Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός «θα πρέπει να ακουμπήσουμε πάνω σε τρία σημεία τα οποία είναι:
Η μείωση του φαρμακευτικού κόστους.
• Η κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.
• Η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

«Πρέπει να κρατηθούν όρθιες για μην χαθούν οι 4.000 θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.




Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως αυτά τα τρία σημεία μπορούν και πρέπει να συγκεραστούν σε μια θέση συμβιβαστική που μπορούν να δεχτούν όλοι για το καλό της Δημόσιας Υγείας.
Κατσαφάδος: Στην υγεία έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με νούμερα
«Οφείλουμε να είμαστε όλοι αρκετά προβληματισμένοι και προσεκτικοί σε ο,τι θέμα σχετίζεται με τη δημόσια υγεία», τόνισε ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

katsafados


Σε επικοινωνία του piraeuspress με τον βουλευτή και σε ερώτηση σχετικά με όσα διαδραματίζονται στον χώρο της υγείας, ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε:

«Στη δημόσια Υγεία δεν έχουμε να κάνουμε απλά με νούμερα που μπορεί να μη βγαίνουν αλλά με ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτό πρέπει μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για την πατρίδα μας, η επιλογή των αποφάσεων να έχουν ως πρώτιστο γνώμονα την πρόληψη και τη διασφάλιση της υγείας του Έλληνα πολίτη και σαφώς την αποφυγή του οικονομικού εκτροχιασμού σε ο,τι έχει να κάνει με την υγεία. Συνεπώς πρέπει πρωτίστως να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους φορείς του χώρου που είναι γνώστες του αντικειμένου. Έγκαιρο διάλογο ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.
Κακλαμάνης: Προκλητικός ο Στουρνάρας
Βολές κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Οικονομικών «προκλητικό».
«Ήταν προκλητικός χθες απέναντι στην κοινωνία και απίστευτα ανιστόρητος για την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών.
«Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει... και προφανώς ο άνθρωπος δεν ξέρει τι γίνεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, φανερώνοντας το κλίμα έντασης που επικρατεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.




Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν εύκολα την οποιαδήποτε τροπολογία που θα προχωρά σε άρση της απαγόρευσης για την πρώτη κατοικία.
Χάσμα Σαμαρά-Καραμανλικών
Όπως αποκάλυψε εχθές το Newsbomb.gr, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν τριβές και δημιουργείται ένα χάσμα που μέρα με την ημέρα βαθαίνει και είναι άγνωστο ποιες συνέπειες θα υπάρχουν από αυτή την υποβόσκουσα σύγκρουση του κ.Σαμαρά με τον προκατοχό του και με ό,τι αντιπροσωπεύει το όνομα Καραμανλής -ιστορικά αλλά και πολιτικά- για την παράταξη.
Η δυσαρέσκεια των στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό προκλήθηκε από την αναφορά του κ. Σαμαρά, και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους, για τα 7 χρόνια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, αφού θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο υιοθετεί τις θέσεις του κ.Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και τοποθετεί την αρχή της κρίσης στο 2007 και όχι στο 2009.
Οι Καραμανλικοί βουλευτές διαφωνούν επίσης με την επιλογή του κ.Σαμαρά να εγκαταλείψει το μεσαίο χώρο και να εντάξει στη Ν.Δ πρόσωπα όπως οι κ.κ Βορίδης και Γεωργιάδης αλλά και να αναδείξει άλλα πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τα φιλελεύθερα και κεντροδεξιά στοιχεία, που συνδέονται διαχρονικά με τη Νέα Δημοκρατία.
Η φράση «Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάποιοι σαν τον Βορίδη και τον Άδωνι αλλά και κάποια πρόσωπα στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού θα ήταν στην Χρυσή Αυγή και στο πολιτικό περιθώριο», τα λέει όλα και αποδίδεται σε πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή.

πασοκ


Ρήγμα και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και εκτιμήσεις υπάρχουν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Αυτοί είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Γιάννης Κουτσούκος , ο Γιώργος Ντόλιος, ο Μιχάλης Κασσής και η Άντζελα Γκερέκου.
Εύθραυστες ισορροπίες στη δικομματική
Η κυβέρνηση συμπληρώνει τρεις μήνες που «παίζει» με τη φωτιά. Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, το «γράψε σβήσε» σε ασφαλιστικό και εργασιακά, η ταραχώδης διαπραγμάτευση με την τρόικα και οι απειλές νέων οριζόντιων μέτρων, το θέμα των πλειστηριασμών και η τιμολόγηση των φαρμάκων, έχουν φέρει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα όριά τους.
Παράλληλα, το πατερναλιστικό ύφος ορισμένων υπουργών που συμπεριφέρονται ως βασιλικότεροι του βασιλέως, έχει προκαλέσει δυσφορία στις κοινοβουλευτικές ομάδες τις οποίες καλούνται να ηρεμήσουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.
Αν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος δεν καταφέρουν να βάλουν στη θέση τους ορισμένους υπουργούς και να τους κατεβάσουν από το... καλάμι, τότε κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.
Διαβάστε επίσης:

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς
Κακλαμάνης: Προκλητικός και ανιστόρητος ο Στουρνάρας
Κατσαφάδος:Στην υγεία έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με νούμερα
Στυλιανίδης: Πρέπει να στηριχτεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλικών

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: