Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας στην κυβέρνηση, κατά την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, κατηγορώντας την ότι «οδηγεί στον όλεθρο τον ελληνικό λαό». «Ποτέ δεν είχε βρεθεί εδώ και 48 χρόνια η χώρα σε τόσο δύσκολη θέση όπως σήμερα. Το μνημόνιο κατέστρεψε την… Ελλάδα, όποιος το αρνείται είναι ή ανόητος ή ανιστόρητος ή προσπαθεί να γλιτώσει από τις Ερινύες» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε: «Επιβάλλατε μία πολιτική που όχι μόνο μείωσε μισθούς και συντάξεις αλλά έκλεισε επιχειρήσεις, καταβαράθρωσε περιουσίες… Εξαφάνισε ακόμη και τον πολιτισμό. Και έναντι όλων αυτών μας λέτε ότι σώσατε τη χώρα. Ποιον σώσατε; τα χιλιάδες νοικοκυριά εν έτει 2013 χωρίς ρεύμα; Μήπως σώσατε όλους αυτούς που πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις από τα μαγκάλια;»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για την παραμονή στο ευρώ: «Μας λέτε ότι μας σώσατε από την έξοδο από το ευρώ λες και μπορούσε κανείς να μας διώξει … Αντί να επαίρεστε θα έπρεπε να έρθετε εδώ και να λογοδοτήσετε».
Όπως είπε, «το χρέος το οποίο υποτίθεται ότι ήταν η αιτία που μπήκαμε στα μνημόνια εκτοξεύθηκε στα χρόνια της κρίσης. Και έρχεστε εδώ όχι μόνο σαν αμετανόητοι αλλά και σαν σωτήρες. Εσείς και οι εμπνευστές του προγράμματος, η κυρία Μέρκελ. Έχετε μείνει όμως μόνοι στην Ευρώπη. Γιατί όλοι οι άλλοι λένε άλλα. Και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σβόμποντα που χαρακτήρισε την τρόικα destroyca».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στον τραπεζικό τομέα. «Σώσατε τις τράπεζες οδηγώντας σε αυτοκτονία τον ελληνικό λαό» ισχυρίσθηκε.
Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι όχι μόνο σιωπά αλλά και «παίζει κρυφτούλι» με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων. Επικαλέσθηκε επίσης την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ( η οποία προκάλεσε τη διαγραφή του Ν. Κιουτσούκη), όπως και τις δηλώσεις βουλευτών της συμπολίτευσης. «Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν σχέδιο της τρόικας για το σχέδιο υποτίμησης. Δεν θα πλήξουν μόνο την κοινωνία, θα καταστρέψουν εντελώς την οικονομία».
«Θα καταργήσουμε τα μνημόνια ανοίγοντας νέους δρόμους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα αναδιαπραγματευτούμε το δημόσιο χρέος» διαβεβαίωσε, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Ακούσαμε τι είπατε κ. Στουρνάρα στη Liberation για το δημόσιο χρέος. Καλώς ήλθατε! Αυτός είναι ρεαλισμός και όχι όσα μας λέγατε τόσον καιρό».
Ανήγγειλε τέλος ότι θα μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα μειωθεί. «Αν διαφωνεί ο κ. Τόμσεν ας πάει να το εφαρμόσει στη χώρα του στη Δανία και όχι στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης» σημείωσε.
(Aπό το star.gr)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανρέας Παπανδρέου 1980.
Τα ιδια σκατα ελεγε,
σκατα τα εκανε
Αλέξης Τσίπρας 2013.

Αλέξης ...2013
τα ιδια σκατα θα κανει..
Αλοιμονο σε αυτους που θα τον ψηφίσουν
Ποτε θα καταλάβει επιτελους η αριστερα οτι ειμαστε μερος του συστηματος και αυτο δεν αλλαζει με τιποτα?

Ανώνυμος είπε...

..ξυστα παπαρια σου με ΓΚΑΖΜΑ

Unknown είπε...

Σιγα μην σκισεις κανα καλσον Τσιπρα.Αν εχεις τα κοτσια παρε τον κομμα σου και παραιτηθητε ολοι μαζι .....αλλα δεν σε αφηνει η γκομενα σου η Αγγελοπουλου....Α και να μην ξεχνιωμαστε:εμας μας ενδιαφερει αν τα Σκοπια ονομαστουν Μακεδονια ......

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να'ξερα γιατί όλοι αυτοί που βρίζουν τον Τσίπρα έρχονται εδώ.Πηγαίνετε να ποστάρετε τις μαλακίες σας στο Πρώτο Θέμα,την Καθημερινή ή τα Νέα.Ζώα!Κάτι σαν εσάς κατέστρεψαν τον τόπο με τις ηλίθιες επιλογές τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου, ακόμη και εσύ που αγανακτείς, υποτίθεται, με όσους βρίζουν τον Τσίπρα, έναν καλό λόγο για αυτόν δεν έχεις. Είναι μεγάλη ατυχία σήμερα, που η Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή, η "ελπίδα" της αντιπολίτευσης να είναι ένας κατευθυνόμενος και συστημικότατος Τσίπρας, από κοινού με έναν τυχοδιώκτη Καμμένο. Το μεγάλο δίλημμα είναι, εάν αυτοί θα τα κάνουν καλύτερα ή χειρότερα από τον Σαμαρά. Δεν πείθουν ούτε θα πείσουν ποτέ κανέναν, πέρα από όσους θέλουν να πειστούν.

Το καταλαβαίνω λοιπόν 100% κάποιος να μην θέλει αυτήν την κυβέρνηση, αλλά το καταλαβαίνω εξίσου 100% να μην θέλει ούτε τον Τσίπρα. Που "σαμαροποιείται" προϊόντος του χρόνου και γίνεται όλο και μνημονιακότερος, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα προς το "σύστημα", μέχρι να μας το σκάσει κι αυτός το παραμύθι, όταν έρθει η ώρα, όπως τότε μας το έσκασε ο Σαμαράς με την κυβέρνηση Παπαδήμου...

Fotini είπε...

Καλά τα λέει o παραπάνω..
Θα πάρει κάνα 40 και θα τρέχετε.
Όλοι βρίζουν τσίπρα.πυρ ομαδόν.τραβάτε στο δολ..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ 2013.ΜΕΓΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ...ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ 1981.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ