Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΓΣΕΒΕΕ Κινδυνεύουν 47.000 θέσεις εργασίας και το 50% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

loyketo_katastimata_01_thumb[5]

 Σε «επενδυτικό λήθαργο» βρίσκεται η πραγματική οικονομία, με το 50% των μικρών επιχειρήσεων να κινδυνεύουν με λουκέτο μέσα στο 2014 και 47.000 θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
 
Αυτό δείχνει η έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, η οπία παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Γιώργο Καββαθά.
Ο κ. Καββαθάς έκανε λόγο για κλίμα αποεπένδυσης στη χώρα και για ελεύθερους επαγγελματίες «πολιορκημένους από τα χρέη».
Σύμφωνα με την έρευνα, το πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών είναι το σημαντικότερο για τις μικρές επιχειρήσεις. Περίπου το 40% αφορά οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, καθώς πάνω από 370.000 χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τον οργανισμό, ενώ ακολουθούν τα χρέη προς ΔΕΚΟ (34,9%) και εφορία (32,7%). Παράλληλα, ανησυχητικό είναι και το γεγονός πως το τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις με οφειλές σε προμηθευτές και στο ΙΚΑ.
Διαπιστώθηκε, ακόμη, ότι, μόλις το 4,2% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι ενισχύθηκε ο κύκλος εργασιών του από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Επίσης, η πλειοψηφία των επαγγελματιών αποδοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των προτάσεων του ΟΟΣΑ, καθώς δεν πιστεύει ότι θα οδηγήσουν ούτε σε μειώσεις τιμών ούτε στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΛΥΣΜΑΤΟΛΟΓΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ,
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΜΟΙΑΖΕΙΣ, ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΙΜΙΚΟ, ΑΙΝΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

O από πάνω μου τρώει ώμο κρεατάκι και τσούζει η τρυπιδα του..