Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ 11 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ… ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!



Ο χαμαιλεοντισμός του κυβερνητικού …επικοινωνιακού διδύμου


Ο Χαμαιλέοντας είναι ένα ερπετό το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον περιβάλλον του. Κάποιοι δεξιοί πολιτικάντηδες έχουν την ίδια ικανότητα να «σέρνουν» τις απόψεις τους και να προσαρμόζονται  ανάλογα το πολιτικό περιβάλλον που θεωρούν ότι κάθε φορά εξυπηρετεί τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.
Ερέθισμα γ’ αυτή την εισαγωγή το κείμενο που υπογράφει ο Νίκος Τσακανίκας στην ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος» και ασχολείται με την αξιοπιστία αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή της νεοδημοκρατικής επικοινωνιακής πολιτικής. Στην Σοφία Βούλτεψη και στον Αδωνη Γεωργιάδη.
Ας δούμε λοιπόν τι αξία μπορεί να έχει ο λόγος αυτού του... επικοινωνιακού διδύμου...
Ο τρόπος με τον οποίο η κ. Βούλτεψη επιχειρηματολογεί, άλλοτε σου δίνει την αίσθηση πως ακούς την Κατίνα της γειτονιάς που τσακώνεται με την... απέναντι και άλλοτε προσπαθεί να μιμηθεί τον... Αλέφαντο (μόνο που ο Αλέφαντος είναι μοναδικός και αυθεντικός).
Τις προάλλες, σε τηλεοπτικό κανάλι, μιλώντας για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, προσάρμοσε το όνομά του στα …ελληνικά δεδομένα και τον αποκαλούσε ο Μαδούρος. Ο Μαδούρος έκανε αυτό ο Μαδούρος έκανε το άλλο…    
Ας παρακάμψουμε τον τρόπο και ας φτάσουμε στην ουσία. Πριν από δυο χρόνια, το 2012, σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο της η κ. Βούλτεψη – τότε ήταν απηνής διώκτης του μνημονίου – επιτέθηκε στον τότε διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Λ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, νυν υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, με αφορμή κάποιες δηλώσεις του για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
«Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω».
Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών.  
Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας.
Σαν να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.
Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. (…)
Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όπως ο Γ. Παγουλάτος – να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι, διότι δεν βρισκόμαστε στο 1999, αλλά στο 1922.
Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο».
Τώρα, εκ της θέσεώς της, υπερασπίζεται με την ίδια ευκολία, τόσο το μνημόνιο όσο και τον συνάδελφο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη.
Σε ότι αφορά τον Αδωνη Γεωργιάδη, όπως λέει και το τραγούδι, τα λόγια είναι περιττά. Ωστόσο, ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας με ορισμένες εμπνευσμένες δηλώσεις και απόψεις.
Θαυμάστε τον:
Για τις πληροφορίες – εκτιμήσεις πως θα αποσκιρτήσει από τον ΛΑΟΣ και θα μεταβεί στη ΝΔ: 
- «Ελεος! Τι άλλο θα ακούσουμε; Αναρωτιέμαι οι άνθρωποι τελικά που τα γράφουν αυτά έχουν σώας τας φρένας ή μήπως είναι παρανοϊκοί ναρκομανείς; Εχουν κάποιο πρόβλημα και παίρνουν χάπια; Είναι δυνατόν να λέει κάποιος σοβαρά ότι εγώ προτίθεμαι να φύγω από το ΛΑΟΣ για να πάω στη ΝΔ; Διαβάζω τώρα που έφυγε ο Βορίδης θα ακολουθήσει ο Γεωργιάδης. Δηλαδή αναρωτιέμαι πραγματικά έχετε σώας τας φρένας;».
- «Κανένας βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να πάει στη ΝΔ. Πάρτε το είδηση, χωνέψτε το! Κα-νέ-νας!».
Σχόλια του ιδίου για τον Αντώνη Σαμαρά: 
- «Τον κ. Σαμαρά τον θεωρώ τον μεγαλύτερο καραγκιόζη που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια».
- «Η ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών γεμίζει τον Σαμαρά με τρόμο. Μια φράση έχω να του πω. Ντροπή!».
Υ.Γ. Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τη δήλωσή του πως θα αποσύρει τις καταθέσεις του από την Ελλάδα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση και προχώρησε στην …ανασκευή και ανακατασκευή της.
Από  tsak-giorgis, μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: