Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Σ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...

Οχι άλλο πλεόνασμα!

Θαυμάσια νέα! Εχουμε πλεόνασμα! Κι άλλο πλεόνασμα! Μεγάλο πλεόνασμα! Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσα στο οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2014 επέτυχε πλεόνασμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Λαμπρά...

Δείτε τώρα πώς επετεύχθη και αυτό το πλεόνασμα: Από το ΙΚΑ, μέσα στο συγκεκριμένο οκτάμηνο και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό, κόπηκαν επιχορηγήσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΑΕΕ κόπηκαν 300 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΓΑ κόπηκαν 420 εκατ. ευρώ. Από τον ΕΟΠΥΥ κόπηκαν 220 εκατ. ευρώ. Από το ΝΑΤ κόπηκαν 107 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΑΕΔ κόπηκαν 78 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο πλαίσιο της πολιτικής των «ματωμένων» πλεονασμάτων, η κυβέρνηση περιέκοψε από τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγήσεις...

ύψους 1,355 δισ. ευρώ. Και ό,τι κόβει από εκεί, μετά το εμφανίζει ως... δημοσιονομική πρόοδο.
Δίπλα, όμως, σε εκείνα που «υπεξαιρέθηκαν» από τα ταμεία έχουμε και εκείνα τα εκατομμύρια που αφαιρέθη-καν απευθείας από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα, οι φόροι που εισπράχτηκαν από την κυβέρνηση μέσα στο οκτάμηνο είναι αυξημένοι σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατά 550 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση αυτή συνιστά αποτύπωση της φορολεηλασίας που έχουν υποστεί -πέραν μισθωτών και συνταξιούχων-οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι έχουν πλέον ενταχθεί στο καθεστώς της φορολόγησης νομικών προσώπων. Εξ ου και η εκτίναξη του συγκεκριμένου κονδυλίου φέτος κατά 787 εκατ. ευρώ!
Αυτό είναι το πλεόνασμα για το οποίο θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε κιόλας...
Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews μέσω tsak-giorgis

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποινή όχι πηνή