Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Aγαθοί Eυαπάτητοι



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει σε συνάντηση για το ελληνικό χρέος τον Νοέμβριο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Ταμείο θα επανεκτιμήσει το ελληνικό χρέος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων αξιολογήσεων του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα σημείωσε πως η αποστολή του ΔΝΤ για την νέα αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτέμβρη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές προχωρούν ομαλά και για το αν βρίσκεται στο τραπέζι η επιλογή του κουρέματος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά την δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να βοηθήσουν στην μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα μέτρα.

Από την άλλη μεριά οι Ευρωπαίοι εταίροι, δηλαδή η Φράου Καγκελάριος, ούτε να ακούσει δε θέλει τέτοιες… κουταμάρες και από ό,τι διαβάζουμε, οι Ευρωπαίοι είπαν “όχι” στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αθετώντας τη συμφωνία ότι η συζήτηση αυτή θα λάμβανε χώρα αμέσως μετά την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Έτσι, κατά τα φαινόμενα, δεν θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο η συνάντηση με θέμα το ελληνικό χρέος που όλοι περιμέναμε και που είχε ζητηθεί από τη συνέλευση των πιστωτών εκ μέρους του ΔΝΤ, καθώς φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν το αίτημα.

Όλοι κάνουν τη δουλειά τους και έχουν την ατζέντα τους. 

Όλοι? Όλοι, εκτός από τους γελοίους που μας έλαχε η κακιά ώρα να μας κυβερνούν ετούτες τις κρίσιμες και ζοφερές για την κοινωνία μας, στιγμές! Αυτοί που, όταν δεν είναι πεσμένοι στα τέσσερα, κατά που φαίνεται να αρέσκονται, μένουν κρυμμένοι πίσω από τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης, περιμένοντας να σώσει τα θλιβερά τους πολιτικά σαρκία η Γοργόνα κι ο Μεγαλέξαντρος, επιμένοντας στη σουξεδιάρικη ιστορία τους και πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και αλαλάζοντας βλακωδώς πανηγυρικούς δεκάρικους από το παλκοσένικο της Τηλεδημοκρατίας μας, περί το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το αηδιαστικό προϊόν από την επεξεργασία του αίματος και των δακρύων του Ελληνικού λαού.

Σε αυτή τη βάση πορεύονται οι Ολετήρες και επί ματαίω μας κοροϊδεύουν με ανεκδιήγητους ισχυρισμούς περί πιστοποιητικών βιωσιμότητας του χρέους, ως να ήταν η Ελλάδα μικρομεσαία συνοικιακή πιτσαρία, προκειμένου να την πουλήσουν σε καλύτερη τιμή. 

Από τους επικυρίαρχους δεν έχομε να περιμένουμε καμία καλοσύνη, όσο μας κυβερνούν αυτοί οι εξωνημένοι που δεν τολμάνε να διεκδικήσουν τα υπεσχημένα, βάσει του συμφωνημένου προγράμματος όταν αυτοί οι ίδιοι, οι ύποπτοι, μοιραίοι και ξενόδουλοι κυβερνήτες μας, κενολογούν και ψευδολογούν ασύστολα περί την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους όταν αυτοί οι ίδιοι ανεκδιήγητοι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι, ξεπουλούν με το προσωπικό τους αζημίωτο τον δημόσιο πλούτο μας σε πολιτικούς φίλους και χορηγούς, ξεζουμίζοντας παράλληλα την κοινωνία μας, προκειμένου να συνεχίσουν να ταΐζουν ένα χρέος που οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους εδημιούργησαν ένα χρέος που είναι ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί και ειδεχθές και άρα παράνομο, επειδή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς να επιτείνεται η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: